English

Egy nap a városban

A legjobb olasz étterem nyomában: találjuk meg együtt!

Magyarósi Csaba 2015 március 27.

Annyi mindent csináltunk már az elsők közt: összegyűjtöttük a város legjobb hamburgereit, reggelizőhelyeit, gyrosait, lépcsőházait, lakásait, a többséget megelőzve készítettünk toplistát az ebédmenükből, a pékségekből, a feltörekvő streetfood helyekről, és ezek az írások aztán olyan népszerűek lettek, olyan sokan kaptak kedvet hasonló listák elkészítéséhez, hogy eldöntöttük: nem kíméljük magunkat és újra összeeszünk egy toplistát, hogy ne lankadjon a lelkesedés.

Ezúttal a legjobb olasz helyeket keressük.

8260291-md.jpg

Régóta tervezzük már ezt a projektet Ádámmal, de valahol mindig félrecsúszott: hol a módszertanban nem tudtunk megegyezni, máskor azon vitatkoztunk, hogy egyáltalán milyen ételt kellene tesztelni, megint máskor meg az volt a gond, hogy elfelejtettünk belevágni a munkába.

De nem most: az a terv, hogy végigzabáljuk Budapest olasz éttermeit. Az eredeti elképzelés szerint mindenhol pontosan ugyanazt kértük volna, de ez több ponton megbukott:

1 - nincs mindenhol ugyanaz
2 - ha lenne is, a negyedik bolognai után komoly egészségügyi kockázatokkal kéne számolni.

Szóval abban állapodtunk meg, hogy tésztát kóstolunk, az elég olasz, az lesz az összehasonlítás alapja, nem több. Tésztaételek. Bumm!

A legdurvább, hogy a tesztelést már meg is kezdtük, másfél hete nyúzzuk a szerintünk legjobb olasz helyeket, de most ennél eggyel izgalmasabb a sztori, ugyanis kis befektetéssel a távirányítós droidjaid leszünk: a szavazással és egy jó kommenttel át tudsz irányítani minket más éttermekbe. Hátha nem jó a listánk, hátha kimaradt valami nagyon fontos: a szavazással súlyozni tudod a játékot, a kommenteléssel meg egészen új éttermeket húzhatsz be a radarunkra.

Szóval: mi zabálunk, te irányíts. Szavazz, kommentelj. Rövidesen jelentkezünk a végeredménnyel. Nem lankadunk, közösen megtaláljuk Budapest legjobb olasz éttermeit!

gusti_logo2_2.jpgA projekt támogatója a Gusti Mediterraneo, az eredeti olasz alapanyagok nagykereskedése, áldassék a neve, amiért lehetővé teszi a fékevesztett zabálást! És hogy a dicsőségen túl is legyen valami tétje a dolognak, a teszt végén a legjobbnak kikiáltott olasz étterem 100.000 Ft értékben választhat majd termékeket a Gusti kínálatából.

Szóval menjen a szavazás arról, hogy szerintetek melyik a legjobb olasz, és ha valami kimaradt, kommentbe írjátok le: 

süti beállítások módosítása