A sorozat eddigi csúcspontjához érkeztünk. A Klassz ugyanis nemcsak egyszerűen jó étterem, de Budapest kiváló helyei közt tartják számon, már amennyiben eltekintünk a fejenként 20-30 ezer forintos vacsorákat kínáló csúcsgasztronómiai templomoktól. Tisztességes bisztrókonyháról beszélünk, ami a kezdetek óta csalódásmentes színvonalon üzemel.
Ha ehhez hozzáteszem, hogy a Klassz a belvárosban van, egészen pontosan az Andrássy úton, meg hogy az ebédmenü miatt sem kell szégyenkeznie az étteremnek, egyszerűen értelmezhetetlenné válik a kilencszáz forint alatti ár: ennyiért két fogást legtöbbször csak színvonaltalan üzemi konyhákon, a külvárosi, lakótelepi vendéglőkben, meg a főzelékfalókban lehet megenni, amiket viszont a sorozat jellegéből adódóan nem vizsgáljuk.
De ne szaladjunk ennyire előre: a Klassz kívülről remekül fest, ötletes a nőalak, amire a napi menüt írják, kedvet kapsz, hogy betérj.
A helyzet belépés után még javul, a hatalmas belmagasság, a furcsa tapéta, a nyitáskor ideiglenesen borosládákból kialakított, majd védjeggyé vált pult, a kissé szocreál poharak az asztalon mind-mind remek hangulatfokozó elemek. Egyszerűen érzed, hogy koncepció nélkül is volt koncepció, hogy az ötletességet és a színvonalat következetesen tartották, így a szükségmegoldások is ügyes díszítőelemmé váltak.