English

Egy nap a városban

Kipakolták az utcai kajákat: Street Food Show

szucsadam 2012 december 07.

Tegnap kipróbáltam, milyen a Street Food Show-n ebédelni. Elsétáltam a Hold utcai piacig, ahová belépve egyből érzed, hogy jó helyen jársz. A grill füstje az egész csarnokot betöltötte, pedig még csak néhány órája nyitott a rendezvény. A Manga Cowboynál készültek a húsok, a szagelvezetés pedig itt sajnos nem megoldott. Igazi életteli, színes-szagos piaci élmény ez.

P1130423.JPG

P1130427.JPG

A blogról a második rendezvény felhozatala is ismerős lehet, egy rakás helyről írtunk mi is. Itt van a Papírtigris, a Manga Cowboy, a Big Gyros Taverna, a Halkakas, a Fragola és még egy rakás más hely, akiket érdemes felfedezni. És most egy helyen vannak.

Déltől délután négyig ebédmenüt is kínáltak 2000 forintért, ez tegnap a Hummus Bar Jemeni csirkeleveséből, a Varieté Bisztró Pulled Pork szendvicséből és BBQ Spare Ribsből állt coleslaw-val, desszertnek a Funky Pho Banh cuon vietnami édességet adták. És mellé gyümölcslékóstolót, olivabogyót is kaptam, meg egy plusz mini tortát. Így nézett ki az a kajamennyiség, amit az esélytelenek nyugalmával nézegettem:

P1130433.JPG

A Varieté szendvicse Csaba egyik új kedvence, hamarosan külön poszt jelenik meg az ott kapható ételekről (már teszteltük őket, de aztán bezártak, viszont jövő héten megint megnyitnak). Akkor már bátran ajánljuk nektek, nem pattantok le a zárt ajtókról. A menü egyébként azon túl, hogy órákig leterhelte a rendszert, rendben volt, a desszerti igazi különlegesség, de képtelen voltam bármi mást kóstolni ezek után (ha valakit érdekel, a mai menü Rosenstein: Libakocsonya pászka bruschettával, Fülemüle: Sólet füstölt hússal és Raj Ráchel: Raj Ráchel Flódnija).

Pedig lehet okosabban is fesztiválozni. Az előző Street Food Show-ból okulva már több helyen kínálnak kóstolókat, hogy végig tudj látogatni sok konyhát. Nyilván egy hamburgert nem lehet elfelezni, de a Sarki Fűszeres és a Boutiq'Bar készült kisebb falatkákkal is.

A dolog menete: az elosztópontokon Street Food Show kuponokat lehet vásárolni, ezekkel pedig fizetni az egyes helyeken.

P1130424.JPG

Az ételek ugyanannyiba kerülnek itt, mint "otthon", állítólag van, ahol olcsóbban is adják a saját üzletüknél. Ez egy tök jó kezdeményezés, hogy a marketingre költeni nem tudó helyek kapjanak egy kis lökést. A helyért nagyon alacsony, nagyjából a rezsit fedező bérleti díjat fizetnek, a forgalom alapján számolnak el a szervezőkkel. Az meg ugye annyi, amennyit ők be tudnak csalogatni.

Ha bírjátok a férfias illatokat, látogassatok el, nincs nagy tömeg (az majd szombaton).

süti beállítások módosítása