English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: Manga Cowboy

Magyarósi Csaba 2010 szeptember 29.
Címkék: hamburger

A franc se gondolná, hogy ebben a fura díszletű, Ráday utcában található étteremben készítik Budapest egyik legjobb hamburgerét, pedig ez a helyzet.

Már a kiszolgálásnál lehet tudni, hogy jó helyre tévedtünk, a pincér kedvesen veszi fel a rendelést, és úgy tudja ajánlani a legdrágábbnak számító Ginkou burgert, hogy elhiszem neki, hogy a saját érdekemben beszél rá a majdnem kétezer forintos fogásra.

Ebben a burgerben 15 dekás marhahús van baconnel és sajttal, és ahogy mindegyik testvére mellé, úgy a Ginkou-hoz is jár a sült krumpli és a káposztasaláta. Nice, hah?

Tetszett az is, hogy nem kellett külön szószt kérni, kihoztak mindent, ami volt a házban, majonézt, ketchupot, chilli-t, szépen kosárba téve.

Várni itt is kell, körülbelül fél óra volt a rendelés leadása és a Ginkou megérkezése között, de megérte, mert közel tökéletes falatokban volt részünk. A húspogácsa például az egyik, ha nem a legjobb az egész városban. A pincér elárulta, hogy a marha több részét is felhasználják, egyébként a tökéletes hamburgerhús titka pontosan ez.

Jól sikerült a köret is, a káposztasaláta nem volt nagy, de okozott néhány kellemes pillanatot, a hozzávalók frissek voltak, és valamiféle mustárból-ketchupból kevert szósz is volt a zsemlében, bár csak a keverés lehet saját, az alapanyagok szerintem ipari eredetűek.

Jöjjön akkor a pontozás: a hús csillagos ötös (ez majd pontegyenlőségnél lehet döntő), a zsemle ötös, a körítés öt pont, a saját szósz hiánya, de a szószra való törekvés egy pontot ér, a méretnek négy pontot adunk, az árra hármat. Összesen 23 pontot gyűjtött a Manga Cowboy, ami tök jó eredmény, csak szívesen látnánk már egy spéci szósszal felpörgetett 25< pontot is a saját konyhánkon kívül.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti hamburgeresek, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása