English

Egy nap a városban

A legjobb budapesti fagyi nyomában: Fragola

szucsadam 2012 augusztus 09.
Címkék: fagyi gasztronómia

A terv az volt, hogy gyorsan keresünk Évivel egy éjszaka is nyitva lévő nyomdát, belaminálunk pár oldalt, és tűzünk haza. Ennek ellenére az autó körül ténfergő embertömeg, és a nyüzsgő Budapest hangulata megint annyira megfogott minket, hogy nem bírtunk hazaindulni. Sok tennivalónk lett volna, mégis leparkoltunk, és elkezdtünk sétálni a belvárosban.

Nincs valami fagyizó, amit ki szeretnél próbálni? - kérdezte Évi. Aztán az óránkra néztünk, 21:50, ilyenkor már biztosan nincs. Először a Menzába akartunk beülni, de sor állt a bejáratnál, aztán a Két Szerecsen felé vettük az irányt, de az meg zárva volt. Balra viszont megpillantottuk ezt:

IMG_5768.JPG

IMG_5758.JPG

A Fragola! Sokan ajánlottátok, meg is ígértem, hogy elmegyek egyszer, de nem gondoltam, hogy erre ilyen véletlen során kerül sor. Gyorsan kértünk egy-egy tölcsérnyi duplakenést a város egyik kedvenc olasz fagyijából, és kisunnyogtunk, utánunk már a pult világítását oltották. Kint viszont még ment az élet, a turisták üldögéltek a padokon, és beszélték meg a szerelmi bánatukat. Egy kis mikroközösség alakult ki ott a fagyizó bejárata előtt, este tízkor. Ezért jó a nyár.

IMG_5771.JPG

IMG_5773.JPG

Na de a fagyi, ne feledkezzünk meg róla. Én csokit kértem - szokás szerint, a kötelező klasszikus kör -, mellé egy gyümölcsöt választottam, szedret. Vonzott még a vörösboros ízesítésű, de a gyümölcsös annyira vonzóan sötét színnel csábított, hogy hagytam magam.

IMG_5772.JPG

A csoki egyértelműen a Cote D'or-os étcsoki vonal, sűrű, sötét, mégis kellemes. A gyümölcs már jobban megmutatja, miben tér el a Fragola mondjuk az Erdőstől. Ahelyett, hogy tejszínes masszát vizionálnánk, itt inkább friss, vizes textúrát és ízt képzeljünk el, megrakva sok-sok gyümölccsel. Így aztán az íz nem annyira intenzív, az állag sem annyira krémes, de sokan inkább ezt szeretik: sok gyümölcsöt, közte kevés sallanggal, könnyen emészthető formában.

Két helyszínen is találhatunk a városban Fragolát, a Nagymező utca 7. mellett Budán. a Csévi út 7. szám alatt. Délelőtt 11-től este 10-ig nyitva vannak nyitva. Egy gombóc 250 forint. Információs blokk vége.


A legjobb budapesti fagyi nyomában 2 nagyobb térképen való megjelenítése

süti beállítások módosítása