English

Egy nap a városban

Menő budapesti pubok: Gin Shop

Magyarósi Csaba 2013 március 21.
Címkék: szórakozás pubok

Már a sorozat legelső részében, a Méterről szólóban leírtam, hogy nehéz ma nagyot dobni Budapesten, nem elég, ha szép, jó egy hely, valamivel világosan meg kell különböztetnie magát a többiektől, különben nehéz lesz beazonosítani. A Méternek ez a méterben számolt italokkal, ételekkel és dögös ikrekkel jött össze, a Zizi Bárnak a világ bármely táján menőnek számító belső terével, pezsgőkoktéljaival és németes szigorával, a Gin Shopnak meg azzal, hogy élnek-halnak a ginért.

453760.JPEG

Ennek örömére rögtön negyvenféle tétel van az itallapon, de azt ígérik, hogy év végére elérik a nyolcvanat.

Egyébkén fogalmam sincs, hogy a hely hivatalosan is megnyílt-e már, mindenesetre kívülről nézve még láthatóan nem készültek el az arculattal, hiszen nincs semmi cégér, logó, csak egy krétás felirat, belül meg még mindent ural a festékszag, ami a saját lakásfelújításomból és a szag erejéből ítélve még hetekig, akár néhány hónapig is így lesz.

IMG_5801.jpg

Jól át kell gondolni, hogy milyen festéket használsz egy pubnál.

A hely berendezése egyébként rendben van, nem fekszel ki a zsenialitásától, de hozza azt a hangulatot, amit akar, a falon elhelyezett piázós idézetek rendben vannak, a wc meg már egyenesen vicces:

383040.JPEG

407488.JPEG

442368.JPEG

Nem sokat tudok a ginekről, szóval remek, hogy a pincér kellően felkészült, ami elengedhetetlen ezen a helyen. Ahogy mesélt az italokról, az volt a benyomásom, hogy nem a ginekkel nőtt fel, még egy kicsit bemagolt a tudása, de jó úton halad. Még elmondja vagy száz vendégnek, és nemcsak adatokkal lesz tele a feje, de azokat a kellő lazasággal is tudja majd előadni.

Lényeg, hogy tőle tudtam meg, mi az a gin: egy olyan alkoholpárlat, amit borókabogyóval ízesítenek. Pont. Aztán hogy ebbe mennyi fűszert raknak, hatot vagy 24-et, hogy a párlat alapanyaga gabona-e, szőlő, esetleg valami egészen más, az a ginkészítőre van bízva.

Az a jó, hogy a Gin Shopban, mint egy jó borbárban, meg tudod szagolni a gineket, mert kérésre bármit kihoznak, és ha látják, hogy komolyak a szándékaid, kapsz kóstolót is. Hihetetlen, hogy milyen különbségek vannak az italok között, talán a szegényes alapismereteim miatt, de egy tök új világ tárult fel előttem a Ráday utcában.

Amikor kiszaglásztuk magunkat, a pincér javaslatára egy francia, szőlő alapú gint, a G'vine Floraisont kóstoltam meg, és hozzá Fevertree prémium tonicot kértem, de az asztalnál hárman együtt aztán tényleg mindenféle alapanyagot meg párosítást kipróbáltunk, és mindegyik máshogy, de működött.

361856.JPEG

A ginek ára egyébként jellemzően 1000-1800 forint között mozog, a ginkoktélokat meg 1550-ért adják.

IMG_5799.JPG

Miután bepiáltunk, megkóstoltuk az ételeket is. Én libamájas csodát kértem, de ez elég jellegtelen volt, megbántam:

436672.JPEG

De jött az asztalra spéci miniburger is, na azért még majd vissza fogok menni, mert kimondottan jó volt.

430592.JPEG

Más méretben, koncepcióval, árral, de kapott egy kis konkurenciát a környék legjobb hamburgerezője, a Manga Cowboy. És végre van egy gin pubunk is, hurrá!

Gin Shop
Budapest, Ráday u 9.
06303550600
K-Szerda: 18:00-00:30
Szerda-Szombat: 18:00-02:00

süti beállítások módosítása