English

Egy nap a városban

A Schwarzenegger marhahús esete a Brody hallal

Magyarósi Csaba 2011 június 02.
Címkék: hamburger

A Manga Cowboy vezetőjétől kapott levélben az állt, hogy feltétlenül el kell látogatnom az étterembe, mert már van saját szósz a hamburgerekben. Arra célzott, hogy annak idején, a hamburgeres sorozatunkban a Ring után a legjobbnak választott Manga Cowboyban csak a spéci szószt hiányoltuk a kajából, azóta viszont ez is belekerült, szóval érdemes újra tesztelni. Két nappal jártunk az esküvőnk előtt, megfogadtuk Dórával, hogy csak tökéletesen mesterséges, élvezeti érték nélküli szintetikus ételeket fogunk enni, nehogy valami eredetileg élővel (tehát romlásra alkalmassal) rontsuk el a gyomrunkat. Nehezen is tudom rekonstruálni, hogyan döntöttünk végül mégis úgy, hogy beülünk egy hatalmas, félig nyers marhapogácsát falni a Mangában (előre is elnézést a szar képekért, csak a mobilom volt velem).

Mindenesetre megérte. Előételnek Mitzi-KA csípős zöldséges thai levest ettem, ami az egyik legjobb ázsiai levesnek bizonyult a városban: ilyesmit eddig csak a Thai nagykövetség vacsoráján ettem (ők a Thai Buddhából szerezték), meg Thaiföldön, de nem az elegáns, felhígított, turistáknak szánt helyeken, hanem a legautentikusabb, kizárólag bennszülötteknek fenntartott műanyagszékes bódékban. Remek leves, feltétlenül egyetek belőle.

Megkóstoltuk a Tokyo udon tésztát is zöldséggel, méghozzá rákkal. Ezzel a fogással nekem főleg az volt a gondom, hogy túl egészségesnek tűnt: remek ez a tészta, imádom két pofára zabálni, ahogy Kínában tettem, vagy ahogy Wangnál szoktam, a Mangában viszont túl sok volt a zöldség ahhoz, hogy ezt akadálytalanul meg tudjam tenni, és a fogás ízében is inkább ezek domináltak a tészta vagy a rák helyett. De aki szereti a zöldségeket (például Ádám), az rajongani fog a Tokyo udonért.

És akkor nézzünk már rá a hamburgerre is, ami hatalmas, erős, bátor, kompromisszumokat nem ismerő. A gastro vonalon maradva nekem továbbra is a Ringé jelenti a csúcsot, aki viszont nem valami finomkodó burgert, hanem egy eredeti, a hamburgerség szabályainak leginkább megfelelő kaját akar enni, annak a Manga Cowboy a legjobb választás. Kamikaze-t kértem, amibe csípős barbecue szósz került, épp csak annyi, hogy a háttérben megbújjon, hogy hozzáadjon egy keveset az ízhez, de ne vonja el a figyelmet a főszereplőről, a tökéletes, hatalmas hússzeletről. A piacról szerzik be frissen a város egyik legjobb hentesétől, és most még jobban ízlett, mint amikor a hamburgeteszt folyt. Rákérdeztem, nem változott a fűszerezés, de azóta még óvatosabban sütik át a pogácsát, ezért lesz olyan friss, tiszta a hús íze.

Aki nem bírja a marhát, annak ajánlom a tengeri halfiléből készült burgert, amit persze csak annyira lehet észrevenni a Kamikaze mellett, mint Adrian Brody-t Arnold Schwarzenegger után a Predator folytatásában, de hát van aki eleve könnyebb falatokra vágyik, ő nem fog csalódni.

Ja, és egyikünk sem lett rosszul az esküvőn, szóval senki se ijedjen meg a nyers marhahús látványától. Ez így, és csak így tökéletes.

süti beállítások módosítása