Valami történik a Széll Kálmán tér környékén. Egy éve még alig néhány jó helyet tudtam volna csak ajánlani a környéken, ahová éhesen betérhet az ember, most viszont forgalmi dugó kezd kialakulni a tesztelendő helyek sorában. Gasztrobár, levesező, pékség nyílik sorban errefelé, az á Table és a Jégbüfé budai kirendeltsége korai érkezése után úgy tűnik, idén tavasszal indul be a tér környékének gasztronómiai rehabilitációja. Az építészeti majd ezt követi valamikor.
Tegnap például a Finomító Kantinban ebédeltem, ami ezen a héten nyitott a Széna tér mellett, a Varsányi Irén utcában. Friss dizájnnal, egyszerű menüsorral, jó árakkal, ahogy ezt kell.
A konyha is bizalomgerjesztő:
Az étlap alapvetően úgy épül fel, hogy vannak levesek, amik mellé kérhetsz különféle főfogásokat: hamburgert, salátát, melegszendvicset grillezett cuccokkal. Ja, és e mellé házi szörpöt (kattints a nagyításért).
Kértem egy tárkonyos csirkeragu levest, egy Finomító Burgert (amit ők már csak egyszerűen "finom burgernek" hívnak), egy kis krumplit és málnaszörpöt.
A leves rendben volt, volt benne bőven hús (kicsit szétfőve), elegendő zöldség, egy kevés tárkony. Nem volt a legizgalmasabb leves életemben, de gond sem volt vele. A szörp remek, kevés benne a cukor, viszont rengeteg a gyümölcsrost.
Viszont a hamburger!