English

Egy nap a városban

La Trattoria: az olasz gyorsétterem

Magyarósi Csaba 2013 május 17.
Címkék: budapest gasztro

Attól, hogy valami olasz, meg gyors, még nem lesz forradalmi Budapesten. Sok ilyen van már, és közülük néhány pont mostanában nyílt. Ott van például a Pasta., a Leves. második része, ami márciusban kezdett a Kálvinnál, instant sorokat generálva a környéken. A Gozsduban dübörög a 2Spaghi, ahol igazi olaszok adnak el igazi olaszoknak tésztát, autentikusabb olasz hely nincs is ma Budapesten. Meg ott a Preso a Hajós utcában, ami tavaly ősszel startolt, és ami tényleg jópofa saját recepteket, házi tésztákat tol.

Kellett nekünk még egy olaszos gyorsétterem? Persze, miért ne? Épp elfért. És ha még jó is, akkor meg főleg.

P1220545.JPG

Kezdjük azzal, hogy a La Trattoria jó. Nem ettem végig a menüt, fogalmam sincs, milyenek a pizzáik, de a tésztájuk egésznek remek. Legalább tízféléből választhatsz, az ár 1000 és 2000 forint között mozog, a legnépszerűbb fogások viszont mind 1500 alatt vannak. Én bolognese rustico papardelle-t kértem, szóval tészta bolognai mártással. Ezt a fogást mindannyian ismerjük, így könnyebben kiderülnek a bizonytalanságok is.

P1220533.JPG

A La Trattiroánál viszont ilyenek nincsenek.

A tészta jó, saját, ruganyos, és megfelelő arányban van a szósszal, egyikbe sem fulladsz bele. A bolognese tényleg olyan volt, mintha az olaszoknál ennéd: friss, tele csodás zöldségekkel és pont annyi hússal, hogy ne nyomja agyon a szószt, csak karaktert adjon neki. Az adag örvendetesen nagy, ez ugye nem fine dining, ide tényleg jóllakni jár az ember, és én teljesen leizzadtam, mire az utolsó tészta és paradicsomdarabot is lenyomtam. Komoly méretekkel nyomják.

P1220541.JPG

Alakul az Október 6. utca: van már itt ázsiai, mexikói kajálda, adnak elképesztő steakeket és finom leveseket is, most meg befutottak az olaszok. És hatásosan érkeztek.

La Trattoria
Budapest, Október 6. utca 13
06706300065

süti beállítások módosítása