English

Egy nap a városban

Soup Culture: levesek még, még, még!

Magyarósi Csaba 2013 május 08.
Címkék: budapest gasztro

Ha jól emlékszem, januárban nyílt a hely, fogalmam sincs, mi van velem, hogy nem a március végéig tartó télben, hanem az április közepétől tomboló nyárban mentem el hozzájuk enni egy forró levest. Mentségükre szóljon, hogy volt egy rakás hideg levesük is.

P1210847.JPG

Többször benéztem hozzájuk, de a papírlapra kiírt napi menü nem győzött meg. Annyira hozzászoktam már a táblához és a krétához, hogy a benti papírlapozás lelombozott. Aztán olvastam néhány negatív kritikát a helyről a Foursquare-en, meg azt is láttam, hogy a srácok körülbelül ugyanolyan bénán reagálnak a beszólásokra, mint mi Ádámmal, úgyhogy el is döntöttem, kipróbálom a kajájukat.

P1210834.JPG

Kábé 28 Celsius-fok lehetett, amikor megérkeztem a Soup Culture-ba, és rögtön kikértem egy korhely levest, amit másnaposság ellen kínáltak. Másnapos se voltam.

P1210840.JPG

De a kaja remek volt. Tényleg, imádtam. Az volt a tervem, hogy betolok egy fél pohárral, rá egy fél szendvicset, hogy azt is megkóstoljam, de éhes sem voltam, meleg is volt, gondoltam a maradékot majd elosztogatom a szegények közt, vagy kidobom: megenni úgysem fogom.

P1210836.JPG

De megettem. Sőt: kiittam az utolsó kortyot is. Egyébként nehéz volt eljutni az ívásig, mert olyan sűrű, gazdag volt, hogy a nyolcvan százalékát inkább haraptam. Jó volt a káposzta, a kolbász, a füstölt hús, össze-vissza rángatta a nyelvemet ez a korhely, egyáltalán nem zavarna, ha egy erre járó külföldi ez alapján ítélné meg a magyar konyhát.

P1210839.JPG

A szendvics ehhez képest már nem volt ekkora durranás, jó volt a házi készítésű padlizsánkrém, sőt, remek, de a Bors Gasztrobár őrületeihez képest például kevésnek éreztem a koncepciót, kicsit szegényesnek a megvalósítást. De finom volt. A kettő együtt 780-ért meg kimondottan megérte.

P1210844.JPG

Terjeszkedik a minőségi fast food, észak felé tart, ráadásul nyílik még egy rakás jó hely a környéken, lesz téma a következő hetekre. A Soup Culture-t meg próbáljátok ki, ha arra jártok, levesben nagyon erősek.

Soup Culture
Budapest, Október 6 utca 19,
H-Sz: 11:00-19:00

süti beállítások módosítása