English

Egy nap a városban

2010 az Egy nap a városban blogon

Magyarósi Csaba 2010 december 31.

Ez az utolsó nap 2010-ben, gondolom mindenki az esti lerészegedésre készül, így nem is nagyon terhelnélek titeket új információkkal - zárjuk inkább az évet egy rövid visszatekintéssel. Fél év alatt több, mint kétszáz írás jelent meg a blogon, ezek közül összegyűjtöttük nektek a kedvenceinket.

Az biztos, hogy élelmiszervonalon eléggé belehúztunk: írtunk az elegáns és az elérhető árú budapesti helyekről, elindítottuk az "olcsó ebéd menő helyen" sorozatot, amit 2011-ben természetesen folytatunk, volt azonban néhány poszt, amit nagyobb kedvvel faragtunk, mint a többit.

Ott van például a Rózsavölgyi csokimanufaktúráról készült írásunk, amiben bemutattuk, hogyan készül a nemzetközi tanulmányokra épülő ördögi magyar csokoládé. Szintén étel, de egészen másféle: óriási sikert aratott az októberi hamburgersorozatunk, amiben a város legjobb burgereit kóstoltuk, és amiben közzétettünk egy kiváló saját receptet is. Írtunk a tapasokhoz és a szerintünk legjobb budapesti tapas bárhoz fűződő élményeinkről, meg persze a kedvenc kínai éttermünkről is, méghozzá kétszer.

Nem titkoltuk azt sem, ha pocsék étterembe tévedtünk, nyáron pedig egy fagyitesztet is lenyomtunk, hogy a kánikulában eltévedteknek is igazodási pontot adjunk.

Talán még a gasztrovonalhoz tartozik az egyik Borszerdáról készült írásunk: aznap féláron adták a jó magyar borokat Budapesten, és mi élőben számoltunk be arról, ahogy helyszínről-helyszínre haladva lerészegedünk. Borról máskor is esett szó, kóstoltuk az idei legjobbakat, de volt olyan is, hogy az év bortermelőjével a magyar küvék helyzetén merengtünk.

Sokszor foglalkoztunk aztán a város kulturális életével is. Írtunk az Amélie zeneszerzőjének, Yann Tiersennek budapesti fellépéséről, a legjobb darabról, amit az idei évadban láttunk, a Mikvéről, kedvenc kiállításunkról, nem tagadtuk, hogy imádtuk az Üvegtigris 3-at, de művészmoziba is ellátogattunk, a Mademoiselle Chambont és az Alamart különösen szerettük, és egy furcsa ötlettől vezérelve ellátogattunk Fásy Ádám egyik vidéki fellépésére is, ahol gurgulázó röhögések közepette is kiválóan szórakoztunk. Még külföldre is kitettük a lábunkat és megírtuk, hogyan lehet 25 ezer forintból oda-vissza megjárni Londont, hogy lehet egy nap alatt végigélvezni Lisszabon összes nevezetességét, aztán megint itthonról beszámoltunk arról, hogy a BKV-nak milyen a hajójárata.

Nyomon követtük Budapest megújulását, a legnagyobb lélegzetvételű írás talán az a 360 fokos fényképekkel megtámogatott poszt volt, ami Ferihegy új váróját mutattuk be, gömbfotókat még a Párisi udvarról készített írásunkban is láthattatok. De foglalkoztunk a mikrotörténetekkel is: találtunk egy kovácsműhelyet és egy hegedűkészítőt a belváros szívében, valamint nyomon követtük egy hajléktalan, András kalandjait.

Van, hogy besurrantunk egy gyárba, hogy lefilmezzük nektek, hogyan készül a szaloncukor, de volt, hogy a témát saját családunk adta.

2011-ben igyekszünk legalább ennyire színesek maradni és változatlan intenzitással meg lelkesedéssel bemutatni Budapest legjobb arcát. Tartsatok velünk!

süti beállítások módosítása