English

Egy nap a városban

Azért nyírják ki az éttermet Budapest leghangulatosabb terén, hogy a kerület sittlerakót csináljon belőle

Magyarósi Csaba 2016 május 09.
Címkék: városkép

Ez már tényleg a paródia-kategória, esküszöm, ha nem a kedvenc városomban történne, gurgulázva nevetnék a földön. Lássuk az előző részek tartalmát:

  • Az ötödik kerület fel akarta túrni a Kamermayer téren találgató díszburkolatot másfél éve, végül meghátrált
  • Idén rájött, hogy annyira imádja a korábban feltúrásra szánt díszburkolatot, hogy  nem ad teraszengedélyt a burkolatot saját költségen lerakó Gerlóczy étteremnek, nehogy a terasz felsértse a köveket
  • Az a terasz, ami tíz éve semmilyen kárt nem okoz
  • A bíróság is jelezte, hogy ez a kifogás baromság, tessenek jobb hazugságot kitalálni
  • A kerület azonban továbbra sem adta ki az engedélyt, de nem mondta el, miért nem.

Végül az előző cikkből kiderült, hogy egy a későbbiekben várható felújítás miatt, ami a Városháza utcán érinti majd: a kerület vezetősége annyira aggódik a vendégekért, hogy nem engedi meg a terasz építését, nehogy az ötven méterre zajló felújítás zavarja őket.

Ezért nem így néz ki most a terasz:

4_4_1_1.jpg

Hanem így:

dsc00976_1280_1.jpg

Abban a cikkben is jeleztük, hogy a második kifogás is elég bénácskára sikerült abban a kerületben, amelyikben jelenleg is zavartalanul üzemel egy rakás terasz nem ötven méternyire, hanem karnyújtásnyira felújításoktól.

Újra megkerestük a kerületet, és nem hiszitek el, milyen választ kaptunk. Kiderült, hogy a polgármester azért nem engedi kiadni a teraszengedélyt, mert

sittlerakónak akarják használni Budapest egyik kedvenc terét.

Nem viccelek, itt a hivatalos válasz a kérdésünkre a kerülettől:

“Mivel az épített környezet szűkös, a gyalogosforgalom és az építési munkálatokhoz szükséges terület biztosítása elengedhetetlen. A bontott illetve beépítendő anyagok ideiglenes ezen a területen kerülnek majd elhelyezésre, így a munka és balesetvédelmi okok miatt nem lehetséges a terasz működtetése.”

Nem találok szavakat, annyira vicces!

Szóval ott a terasz, amit tönkre akarnak tenni, aztán annyira megszeretik, hogy az éttermet akarják tönkretenni, nehogy az tönkretegye a burkolatot, aztán szétbasszák az egészet sittel és még az éttermet is kinyírják, biztos, ami biztos. Kettő az egyben, nagy ötlet!

Nem szoktunk politizálni, illetve csak nagyon ritkán. De amíg ilyesmit meg lehet csinálni egy étteremmel Budapesten vagy Magyarországon hasonlóan hülye indokokra hivatkozva, addig bárkivel bármit meg lehet tenni. A történet szempontjából teljesen irreleváns, hogy a Gerlóczy tett-e valamit a környékért vagy sem, ért-e ott valakit sérelem, vagy egy évtizedes szinten is hibátlanul működő étteremről van szó. Az a lényeg, hogy a fentihez hasonló érvekkel egy érvényes bírósági döntés ellenére is ki lehet nyírni Budapesten egy helyet, csak mert valakinek éppen ehhez van kedve. Nem, tökre nem tudhatod, hogy nem a te kedvenc éttermed, lakásod, állásod, életed lesz-e a legközelebbi sittlerakója valakinek, amíg egy ilyen esetet is hagyunk.

És akkor a korábbi cikkre érkezett pályaművek, szavazzatok, a szavazógépen válasszátok ki, hogy melyik sorszámú kép tetszik a legjobban. Amelyikre a legtöbb szavazat érkezik, annak a készítője nyer. Nyilván nagyjából mindenki ugyanarra gondolt, de hát ne legyünk már álszentek, mégis mire gondoltatok volna?

 

Hajrá!

süti beállítások módosítása