English

Egy nap a városban

Vicky Barcelona: a legspanyolabb spanyol étterem Budapesten?

Magyarósi Csaba 2016 február 03.
Címkék: gasztro

Tavaly nyáron sokat voltam Spanyolországban és ennek az utazásnak elég hangsúlyos eleme volt a zabálás. Valamiféle szent feladatnak tekintettem a tapasbárok minél alaposabb bejárását, természetesen csak az a cél lebegett a szemem előtt, hogy az út végén minél alaposabban tudjak beszámolni nektek a tapasztaltaimról, szóval lényegében értetek tettem mindent. Lett is két videó az útból:

 

 

A lehetőségekhez képest viszonylag nagy tapasztalattal a hátam mögött tudtam azt mondani hazaérkezésem után, hogy a két helyen is üzemelő Pata Negra például bőven megállná a helyét a spanyol mezőnyben is. Kipróbáltam másfél nappal azután, hogy Sevillában toltam a tapasokat és nem voltam csalódott.

Ebbe a környezetbe érkezett meg tavaly a Vicky Barcelona a Gozsdu udvarba, ami azóta is két állítást próbál kommunikálni magáról:

- iszonyú jó helyen van, ami ténykérdés
- ők a legigazibb tapas bár Kelet-Európában

Utóbbira külsőségekkel is rájátszanak, a berendezés például fantasztikusan autentikus és az is Andalúziát idézi, hogy a pincérek többsége például nem beszél magyarul, csak angolul meg spanyolul. Nevezzetek ostorcsattogtató szittyának, az ilyesmi szerintem az autentikusság túltolása és nemcsak azért, mert a magyarok egy része továbbra sem beszél nyelveket, de akinek nem jelent problémát átváltani angolra, az is hülyén érzi az ilyesmi miatt magát Budapesten.

Ezzel együtt a kiszolgálás is nagyon jó, a külföldi pincérek pont annyira lazák, mint a világ napsütötte részén és mivel a konyhán is spanyolok dolgoznak, várható volt, hogy jó lesz az étel. Az is lett. Kirendeltünk mindenfélét és határozottan elégedettek voltunk:

dsc09969_1280.jpg

dsc09971_1280.jpg

dsc09972_1280.jpg

dsc09973_1280.jpg

dsc09974_1280.jpg

dsc09976_1280.jpg

dsc09978_1280.jpg

dsc09979_1280.jpg

Az ízek nem tolakodók, tapashoz képest helyütt talán túlságosan harmonikusak, de az ördöghal például szenzációsra sikerült és alapvetően nagy odafigyeléssel késztettek el minden fogást. A Pata Negra nekem két egységgel bevállalósabbnak tűnik, ez meg pont ugyanannyival kifinomultabb, szóval egyensúly van az erőben, válogathatsz attól függően, hogy épp milyen spanyol kajára vágysz és az most már tuti, hogy bőven vannak olyan helyek Budapesten, amilyenből Sevillában vagy épp Barcelonában sem fordulnál ki, sőt, ahol a spanyol erők is szívesen ennének, ami nagy szó.

Azért a Vicky Barcelonában valamivel magasabbak az árak, mint máshol és van még szervizdíj is, 12 százalék, szóval a végén simán eljuthatsz 20 ezer forint közelébe két fővel, míg a Pata Negrában azért nagyon kell bűvészkedned ahhoz, hogy 12-14 ezer forint fölé juss.

Vicky  Barcelona
Budapest, Gozsdu udvar
06304659505
Nyitva tartás: hektikus, hívjátok őket, amúgy is érdemes foglalni, gyakori a telt ház

süti beállítások módosítása