Tök érdekes, hogy a La Mimosa itt van tőlünk két saroknyira, ráadásul útba esik a kedvenc reggelizőhelyem, a Cafe Panini felé, mégsem vettem eddig észre, pedig jó egy éve kinyitott már. Aztán szülinapomon a barátunk, Ági, hozott onnan egy mille-feuille-t, és rögtön tudni szerettem volna, mi ez a hely.

A süti ugyanis váratlanul jó volt, szuper desszert, ami azonban sehol sem gejl, volt benne egy csomó íz az édestől a kicsit fanyarig, így mindegyik falat más egy kicsit, de mindegyik szórakoztató és nagyon finom, ráadásul nemcsak az ízek váltakoztak, hanem a textúrák is a krémestől a roppanóson át a ropogósig.
Szóval a héten bevetettük hozzájuk magunkat és kikértünk egy csomó desszertet.
Két dolog derült ki:
- a mille-feuille az abszolút csúcs
- de a többi sem rossz
A kis családi manufaktúra első cukrászdája Zuglóban van, ott készülnek a desszertek és onnan hozzák el ide, a Pozsonyi út mellé ezeket a jóságokat, amiknek közös előnyük, hogy sosem tocsogósan édesek, mindegyik fogás tök jól egyensúlyoz az ízlésesség határain belül, ahogy maga a hely is, ami csak annyira cuki, hogy még ne legyen Hello Kitty.
Ahogy jön a hideg úgy lesz egyre jobban ajánlott egy ilyen hely, ami a kekszistenség Deliziával és a közeli fánkossal együtt már igazi cukrászati nagyhatalommá teszi a környéket.
La Mimosa
1137, Bp,. Radnóti Miklós utca 45
H-V: 11-21
Tel: +36 30 227 1722
A cikk angolul is elérhető a Helpers segítségének köszönhetően, az Eegy nap a városban angol nyelvű blogján.