English

Egy nap a városban

Gianni olcsó olasz éttermet nyitott: Italian Street Food

Magyarósi Csaba 2015 március 26.
Címkék: gasztro

Alakul ez: amikor kipróbáltam a Hold utcai (Belvárosi) piacon a Séf utcáját és a Vörös Homárt (erről cikk hamarosan), egy gasztrotemplomot vizionáltam magam elé, olyasmit, mint a Mercado da Ribeira Lisszabonban, a városi menő éttermek egyszerűsített fogásait kínáló apró helyekkel.

dsc08908_jpg_1280_1.jpg

Most tettünk még egy határozott lépést ez elmercadodaribeirásodás irányába, a héten ugyanis megnyitotta éttermét Gianni is a piacon, aki a Pomo D’oróban megszokott áraknál jóval olcsóbban kínál egyszerű, de jó tésztaételeket.

Eddig a koncepció, de szerencsére a valóság sem nagyon különbözik a fenti képtől.

Az Italian Street Food nevű hely pont szemközt van a galérián a Séf utcájával, elsőre nehéz is megtalálni, a 16-os szám alatt keressétek. Odabent a hangulat szuper jó: a személyzet majdnem teljes egészében olasz, pont, mint a 2Spaghiban, annyi különbséggel, hogy itt beszélnek magyarul. És borzasztó lelkesek. Nem tudom, meddig tart ezt ki, de tegnap még olyan szenvedéllyel ajánlották a tésztákat és a szószokat, mintha a sikeres meggyőzés tétje nem egy 1500 forintos tranzakció lenne, hanem mondjuk a világbéke.

dsc04515.JPG

dsc04509.JPG

A lényeget le is írtam, 1500 forint körüli árral kell számolnod, és ezt a határt akkor sem léped át nagyon, ha kérsz egy flakon vizet, ezt ugyanis alig 200-ért megkapod.

A lényeg: választasz pastát, aztán szószt, a végén eldöntöd, hogy kérsz-e rá sajtot, és ha igen, parmezánt vagy pecorinót. A tésztát előtted főzik ki kis rácsos készségekben és a végeredmény így néz ki tíz perccel a rendelés után:

dsc04513.JPG

A tészta pont olyan, amilyennek lennie kell, a szalonnás szósz, amit kértem, izgalmas, friss, pikáns, nagyon hasonló vonalon mozog az Italian Street Food, mint a 2Spaghi, csak kisebbek az adagok és egy hangyányival iparibb, kimódoltabb a projekt, ettől az étel is egy fokkal kevésbé izgalmas, kevésbé kirobbanó, de önálló univerzumként nézve tökéletesen jó, és illeszkedik a koncepcióba: még egy szuper hely nyílt a Hold utcán, amiért érdemes ellátogatni a piacra.

Egyébként erre nemcsak én jöttem rá, tegnap dél körül már egész tisztességes tömeg mozgott az épületben, és ahogy jósoltam, minden egyes új hely nyitásával csak fokozódik majd ez a jelenség. Csak a honlapot kéne rendesen kipofozni saját aloldallal minden étteremnek, mert most például képtelenség kideríteni, hogy Gianni étterme mikor és meddig van nyitva, de ha ebédidőben mentek, nagyot nem tévedhettek. Kivéve vasárnap, mert akkor zárva van az egész kóceráj. 

Belvárosi Piac
Italian Street Food
1054 Budapest, Hold utca 13.
Nyitva: H-Szombat, kaja ebédidőben

süti beállítások módosítása