English

Egy nap a városban

PubHunter: Tudományos igényességű kocsmázás Budapesten

Magyarósi Csaba 2013 március 13.

Egészen biztosan nem tudjátok, vagy tudjátok, de alapvetően minek törődnétek vele, hogy Ádámmal agresszív éjszakai hadjáratot folytatunk Budapesten. Két okból: egyrészt a kocsmák, pubok eddig kimaradtak a szórásunkból, van mit pótolnunk, ezért feltérképezzük az ismeretlen, vagy ismert, de eddig be nem mutatott helyeket. Másrészt, és ez a lényeg: naponta nyílnak új kocsmák, többségük zseniális, úgyhogy egy este gyakran három-négy új pubba is ellátogatunk, és gyűjtjük az élményeket. Aztán majd a nyakatokba zúdítjuk az egészet.

És ahogy szaporodnak a kocsmák, úgy jelenik meg egyre több alkalmazás is, ami ezekre a helyekre specializálódik. Ráadásul egyre profibbak ezek a programok. A PubHunter készítői, amikor megkerestek minket, hogy írjunk a programjukról, azt állították, hogy mindenképp ki kell próbálnunk az alkalmazásukat, mert az a legjobb a piacon. És hogy átnyújtják ezüsttálcán a hivatalosan csak jövő héten megjelenő verziót, ami olyan jóságokat tud, amikről eddig nem is álmodtunk.

fotó 1.PNG

Kezdjük azzal, hogy a program tényleg nagyon látványos, jól néz ki, sikerült összehozni a pubos hangulatot és a minimalizmust. Nincs túl sok szín, de ami van, az elég, a dizájnelemek következetesek és állandóan visszatérnek.

Persze pont ez az, amit egyáltalán nem veszünk észre, amikor épp részegen tántorgunk át egyik helyről a másikra. Lássuk, hogy mire kell ekkor figyelnünk.

Például arra, hogy a PubHunter 1500 szórakozóhelyet ismert, ebből kábé ezret Budapestről, és a program valóban nagyon aktuális. Rákerestem például a BeerCo-ra, és ott volt a listán, de még a múlt héten nyílt Méter is szerepelt az adatbázisban. Nincs benne minden, de számos hely benne van, tényleg nagy a merítés.

Méter.PNG

A koncepció egyébként tök egyszerű: a többség úgyis a Pubs menüpontot fogja használni, amire bökve első körben az alkalmazás ajánlatait tudod böngészni. Nyilván ez az a felület, amin keresztül pénzhez juthatnak az ingyenes program készítői (hirdetés), ne sajnáljunk tőlük, rendben van ez így.

Favoritjaik.PNG

Innen a Seach (régebbi verzióban: My Pubs) menüponttal jutsz tovább, ami egy elég varázslatos hely: itt megadhatod, hogy mennyit akarsz költeni, milyen messze vagy hajlandó elgyalogolni, és milyen elvárásaid vannak (engedjenek be kutyát, legyen darts, kedvezmény, kiállításmegnyitó), majd a keresési feltételek beállítása után a program kiadja a számodra tökéletes kocsmát. Nincs több tévedés, félreértés, feszengés a fizetésnél, unatkozás, vagy az egyetlen bejáratott hely rongyosra látogatása, minden nap új kaland, kockázatok nélkül. Jó ez.

csuszka.PNG

A helyeket egyébként bármikor meg tudod nézni térképen is, a nevükre bökve egy rakás lényeges adat feljön, például a telefonszámuk, illetve a címük is. Ha erre koppintasz, a program iOS-en az Apple Mapset, Androidon a Google Mapset használva megtervezi az útvonaladat a jelenlegi helyszínedtől, kompakt kis megoldás, tetszik.

Beerco.PNG

A lenti Actions gombra bökve meg előjön egy kis almenü, amin keresztül becsekkolhatsz a helyre, megoszthatod az élményeidet, a QR Code-menüponttal előcsalogathatsz olyan kedvezményeket, amik kizárólag a PubHunter használóinak járnak, és ott van a Take me home, ami taxit hív neked a kocsma elé. Egészen pontosan a Taxi4-et, gondolom ez is valahol a program gazdaságosságát szolgálja, de tudsz olyan részeg lenni, hogy már nem bírsz elszkrollozni a telefonkönyvedig és kikeresni a kedvenc társaságodat.

actions.PNG

Van még egy Parties menüpont, ahol a rövidesen kezdődő bulikról szerezhetsz információt:

parti.PNG

És ott van a News Feed, ami közösségi élménnyé teszi a kocsmázást. Oké, eddig is az volt. De ez most máshogy. Bejelentkezel, aztán bejelentkeznek a PubHuntert használó ismerőseid is, és az iPhone-on vagy valamilyen androidos mobilon találkoztok. Tudtok egymás mozgásáról, aktivitásáról, így nem fogjátok elkerülni egymást, illetve azt is látjátok, ha egy másik baráti társaság a közeletekben bulizik. Csatlakozhattok hozzájuk, vagy ha esetleg egy rivális banda tűnik fel a térképen, átmehettek és alaposan agyonverhetitek egymást.

Idővel egyébként verseny is lesz. A meglátogatott helyek, partik után érméket kapunk, amiket később kedvezményekre válthatunk be, de lesz egy egyetemek közti becsekkolós bajnokság is, és a legalkeszebb hallgatókat felvonultatni képes intézmény komoly díjakat fog nyerni. Delíriumban úszó felsőoktatás látok magam előtt tavaszra.

A PubHunter egy könnyen átlátható, jópofa szolgáltatásokkal megpakolt partialkalmazás, amit mindenképp érdemes letölteni a mobilra, mielőtt belevágunk az éjszakába. Egy rakás hasznos információhoz hozzájuthatunk általa, ráadásul a versengve berúgásnál kevés szórakoztatóbb módja van a katatón állapot elérésének.

Disclaimer: a PubHunter az Egy nap a városban blog hirdetője. Az alkalmazás iOS-re innen, Androidra meg innen tölthető le.

süti beállítások módosítása