English

Egy nap a városban

Die Hard a belvárosban

Ekkora szuperprodukció viszonylag ritkán látogat Magyarországra, szóval aki előre anyázik a forgalomkorlátozások miatt, az vegye figyelembe a következőket:

  • A produkció elképesztő mennyiségű pénzt hoz ide, és számlatan hazai szakembert foglalkoztat majd
  • A filmnek hála kétszer annyian ismerik meg Budapestet, mint ahányan eddig egyáltalán hallottak róla
  • New Yorkban vagy Los Angelesben naponta húsz ilyen lezárás van
  • A Die Hard az akcióműfaj szülőatyja
  • Bruce Willis még mindig elképesztően menő

És akkor a tények: mától május 14-ig, tehát bő három héten keresztül folyik a budapesti forgatás, ennek megfelelően az említett időszakban több lezárás is lesz.

Rögtön mától az ötödik kerületben, a Szabadság téren, a volt tévészékház előtt, így a a környék, valamint a Zoltán utca Szabadság tér és Nádor utca közötti szakasza is a filmeseké lesz. Bónusz, hogy a Vécsey utca átmenő forgalmú szakaszán a jelenlegi egyirányú forgalmi rend ideiglenesen megfordul, a mélygarázs forgalma azonban zavartalan marad.

De dolgoznak a VII. kerületben a Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán, valamint a Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakaszán is.

A lezárt területen belül csak az ott lakók közlekedhetnek gyalogosan, a helyszínt biztosító kísérettel. A területen 2012. április 22-én 6 órától 2012. április 24-én 20 óráig folyamatos megállási tilalom lesz érvényben.

A Wesselényi utcát, illetve az Izabella utcát érintő felvételek idején a közúti forgalmat legfeljebb 5 percre időnként leállíthatják. A Wesselényi utcában a 74-es trolibusz Vörösmarty utcai megállóhelye a forgatás ideje alatt 30 méterrel előbbre kerül.

Az ügy kábé így néz ki:

Aztán május harmadikán még jobban belehúznak, akkor egy estére lényegében a fél belvárost lezárják:

Nyilván megnehezíti valamennyire a közlekedést a Good Day to Die Hard, de amennyiben a filmben Budapest önmagát és nem mondjuk Prágát fogja alakítani, ráadásul a mozi üzenete sem az lesz, hogy nálunk a gazdasági miniszterek két pofára zabálják az emberi szerveket, akkor csak nyerhetünk az üggyel.

És persze éljen Bruce Willis!

Figyelem!

Nemzetközi blogversenyen veszünk részt. Segíts minket abban, hogy az Egy nap a városban blog megnyerje a 11 ország 33 blogjának közreműködésével rendezett versenyt! Ha van szabad 0,8 másodperced, értékeld az egyik kedvenc blogodat, nyomj egy szívecskét/vote-gombot ezen az oldalon az Ádám & Csaba-névvel jelzett posztok alatt. Tényleg nem vesz el tőletek időt, nekünk viszont sokat számít. Köszönjük!

· 2 trackback
süti beállítások módosítása