English

Egy nap a városban

A legjobb reggelik Budapesten: Manga Cowboy

Magyarósi Csaba 2011 június 27.
Címkék: reggeli

Mangáékat szeretjük: itt ettük a város egyik legjobb hamburgerét, és abban bíztunk, hogy a reggelis vonalon is valami eredetivel fognak majd felrázni minket. Jó a rántotta, jó a pirítós (van egyébként bundás kenyerük is), de a Manga Cowboyba azért megy az ember, hogy valamilyen amerikai alapra helyezett spéci fogást kóstoljon.

Így tettem én is, szóval adta magát a hely csúcsreggelije, a reggeli bagel burger sonkával, sajttal, baconnel, tükörtojással, paradicsommal és salátával. Ez a szörny ni:

A fogás a gyorsétterem remek találkozása a minőséggel: nincs benne semmi túlzó, semmi bonyolult, egyszerűen csak jó alapanyagokból van összerakva a hatalmas torony.

A bagel kellemesen visszafogott, és jópofa, ahogy a tetején átfolyik a tükörtojás, ami se nem nyers, se nem száraz, szimplán tökéletesre sütött. A bacont már jobban megdolgozták, ennek, meg a vastag, remek sonkaszeletnek hála lesz férfias a fogás. A friss salátától és paradicsomtól meg könnyű, emészthető, de ez csak álca: valójában egy brutális, kézzel ehetetlen, laktató, kimerítő reggeliről van szó, ami csak egy lépéssel áll meg azelőtt, hogy kiüssön minket, ehelyett inkább beindítja a napunkat.

Főleg fiataloknak, baráti társaságoknak ajánlom a Manga reggelijét, amit ugyan csak kilenctől lehet fogyasztani, de ilyesmit korábban nem is nagyon illik enni. Viszont 11-ig tíz százalék kedvezményt adnak az árból, így a 990 forintos fogás inkább 900-ba kerül. És üt.

Update: mostantól kérdés nélkül moderáljuk azokat, akik egy színvonalas reggeli árát az otthoni étkezés vagy a lepattant falatozók költségeihez hasonlítják. Mert csak.

süti beállítások módosítása