English

Egy nap a városban

Steamboo: ahol Szabó Győző készíti neked a magyar-ázsiai kaját

Magyarósi Csaba 2015 október 20.
Címkék: gasztro

Mondom már egy ideje, hogy szuper kis kajacsarnok lesz a belvárosi piacból, és most még egy nagyot léptünk ebbe az irányba. Sőt, ugrottunk. Ugrás közben vagyunk. Itt van ugye a Séf utcája remek magyaros kajákkal és a Vörös Homár, szuper halakkal, itt van a Kolbice a továbbra is értelmezhetetlen, de azért finom kolbászfagyikkal és itt van Gianni könnyű kis olaszos étterme.

A héten nyit a Bock bisztró és a Séf mögött álló Bíró Lajos új helye, a Buja Disznók, ami főleg a rántott húsokról fog szólni, és amit azonnal kipróbálunk, amint lehet (eddig csak sajtóesemény volt, mi meg szeretünk valós körülmények közt tesztelni), addig is azonban beszéljünk Szabó Győzőről, igen, arról a Szabó Győzőről, aki meg három napja váratlanul megnyitotta a Steamboo-t, a baleset következtében létrejött fúziós kajáldát. Igen, az ott ő a képen, ugyanis jelenleg ő a személyzet ötven százaléka is egyben:

img_0287_1280.jpg

A háttérsztori szerint Győzőnek elfogyott valami alapanyag otthon, amikor épp vendégségre készült, sushi helyett így történt meg ez a sütőpapírba csomagolt, szaloncukorszerű gőzben párolt izé, ami azért valahol mégis sushi, csak meleg.

img_0304_1280.jpg

img_0306_1280.jpg

img_0290_1280.jpg

Értitek.

A koncepció nincs túlbonyolítva, fognak mindenféle friss alapanyagot, az egészet beledobálják a papírba, meggőzölik és négy perc múlva már eheted is, darabját 370 forintért. Van lazacos, csirkés és vega, mindhármat próbáltam, és biztos az alapanyagokkal kapcsolatos előítéleteim miatt, de a két utóbbi kevéssé hatott meg, a lazacos viszont nagyon jó, izgalmas kis étel, ettől a rövid ideig tartó gőzöléstől minden íz benne marad a halban, annyira, hogy bár adnak szószokat is a fogás mellé, tök fölösleges ezekkel kísérletezni. Ez a kis steamboo egymagában is teljesen versenyképes, ahogy a valamelyest bonyolultabb szerkezetű, de azért hasonló ízvilágú wakame golyó is.

img_0297_1280.jpg

img_0298_1280.jpg

Annyi csak a gond, hogy ha megeszel ebből négyet, kifizetsz borravalóval 1600-at és még messze vagy a jóllakástól, de az is tuti, hogy ezek után még fogsz tudni dolgozni és vérnyomásproblémákra meg magas koleszterinre sem kell számítani az elfogyasztásuk után.

Ha meg mégis éhes maradtál és valami ázsiaira vágynál, ott van szemben a Séf utcájának új projektje, a Séf riksája, az a kis kocsi, amiben egy megfelelő humorral kezelve szórakoztatóan kellemetlen ázsiai nő készíti a pho és a tom kha gai levesetek.

img_0312_1280.jpg

img_0314_1280.jpg

dsc08799_1280.jpg

Az előnye ennek a helynek is ugyanaz, mint a legtöbbnek a piacon: az alapanyagok többsége olyan friss, hogy épp az előbb vásárolták őket az alsó szinten, ahol a spéci zöldségektől a különleges halakig minden beszerezhető, és a végeredmény ugyan egy kicsit sótlan (halszósz van), de azért kellően izgalmas leves, amit akár elvitelre is kérhetsz.

Hamarosan újabb helyszínnel jelentkezünk, malacorrok és rántott húsok közül.

Steamboo/A Séf riksája
Belvárosi Piac
1054 Budapest
Hold utca 13.
H-P: 11-18
Szo: 11-16

süti beállítások módosítása