English

Egy nap a városban

Megérkezett az igazi belga waffel Budapestre - Original Belgian Waffel Bar  

szucsadam 2015 október 07.

Aki különleges gasztroélményeket keres a Váci utca gyanús arcú biztonsági őreivel teletömött vendéglátóhelyei között, az valószínűleg ezt a mondatot sem érti, mert nem beszél magyarul. És csak pár napra jött. És nem nézett utána rendesen a városnak, még a Best Budapestet sem ismeri.

Most azonban itt ez a tábla, pont egy fent emlegetett, a Foursquare-en csak turistacsapdának nevezett hely mellett::

p1300189.JPG

Meg itt ez a bejárat:

p1300188.JPG

Odabent egy belga:

p1300184.JPG

Aki mosolyog:

p1300182.JPG

És zse-ni-á-lis gofrit, akarom mondani waffelt készít. 

p1300178.JPG

Erről a korábban teljesen félreértett, és a vízpartokon kiherélt édességről korábban már írtunk a magyarosabb vonalat inkább a feltétekkel javító Habos Gofri és a gyöngycukor-túladagoló Go-free kapcsán, utóbbi már képes volt megmutatni, amint a fenti úriember, Michel honosított meg véglegesen. A belga waffelt:

p1300180.JPG

Itt az összes alapanyag Belgiumból jön, így például kihagyhatatlan feltét a belga étcsoki, ami szintén asztalcsapkodósan jó. A waffel tésztája pedig, noha érezni rajta a spéci gyöngycukrot, mégsem tolakodó, mégsem émelyítően édes, csak épp eléggé.

Michel Belgiumból származik, feleségével, Gabival húsz évvel ezelőtt ismerkedett meg. Éltek aztán az Egyesült Államokban, Kanadában, Belgiumban és idén visszatértek Gabi szülőhazájába. Michel nem beszél magyarul, de németül és angolul eléggé jól, valamint használ egy egyetemes jelzést, amit mindenki ért. Mosolyog. Szinte mindig.

p1300183.JPG

Szóval ha Budapest legjobb waffeljét kóstolnátok, bemutatom az új kedvencet: Original Belgian Waffel Bar. Michel tervei szerint még két helyet nyit majd a közeljövőben, de jelenleg még az első helyen tolja reggel nyolctól este nyolc plusz pakolásig. Még csak egy-két hete nyitott, de az alkalmazottak lassan kitanulják a gofrikészítés titkait, és akkor mehet a terjeszkedés.

Az ár nem túl alacsony, de az élmény nekem megérte. 550 egy sima waffel, feltétenként pedig 200 forinttal nő az ár. Kérhetsz tejszínhabot (nem rossz, de nem egetverő), belga csokit (istenkirály), nutellát (az előző feltét fényében NE), szezonális gyümölcsöket - jelenleg banán:( - , még cukrot (úristen), gumimacit (jaj), M&M's-et (jajaj), vanília fagyit (bolti), pillecukrot.

Original Belgian Waffel Bar
Cím:
1056 Budapest, Váci utca 51.
Nyitva: H-P 10:00 - 20:00, Szo-V 10:00 - 22:00 (korábbi tapasztalataim szerint nyitás után ez még sokszor és hirtelen változhat)

Töltsd le az App Store-ból alkalmazásunkat, a Városbant, ami mindig megmondja, hol van jó étterem a közeledben Budapesten, plusz még a gyermekéhezést is segíthetsz felszámolni vele úgy, hogy közben kedvezményesen fogyasztasz a város legjobb helyein. Androidra ittWindows Phone-ra itt érhető el.

A helyre szokás szerint bejelentés nélkül érkeztünk, a fogyasztást pedig saját zsebből fizettük, mert mi ilyen srácok vagyunk.

Olvasónknak, Fanninak köszönjük a tippet.

süti beállítások módosítása