Hétköznap annyi jó helyen lehet annyi jót enni a városba, hogy komplett sorozatot építettünk az ebédmenük bemutatására: a blog indulása környékén, öt éve kezdtük el összeszedni az éttermeket, és még most is rendszeresen botlunk korábban fel nem fedezett kincsekbe.
Hétvégén azonban más a helyzet: vannak ugyan vasárnaponként csodás sunday brunchok, de ezek már a nyolc-tízezres árkategóriába játszanak, vagy ott a Kiosk sharing table koncepciója, ami szintén remek ár-érték-arányú ebéd, de többe kerül, mint egy hétköznapi menü.
És akkor jött a Peppers és kitalálta a crazy saturday-t, ami kezeli ezt a problémát.
A Peppers a Marriott hotel étterme a Duna parton, és mivel luxushotelről van szó, nem különösebben olcsó a hely, három-négyezer forintos fogásokkal, és a többi kötelező kellékkel. Ezek közt szerepel a tök jó, igényes kialakítás, a pörgős, de nagyon profi kiszolgálás, meg néhány bónusz: például hogy ha a teraszon ülsz és a szemedbe süt a nap, és teljesen komolytalanul megkérded a pincéreket, hogy nincs-e kölcsönbe napszemüvegük, a lehető legnagyobb természetességgel felelik, hogy de van, és hoznak párat, válassz!
Innen indulunk, ez az alap, erre épül a crazy saturday, ami 2000 forintért kínál két fogást, a desszert meg 400-800 forint attól függően, hogy ki a pincér (kétszer kaptunk féláron harmadik fogást, egyszer teljes áron és nem sikerült kinyomozni, hogy melyik ár a valódi). Akárhogy is, 2400-2800 forintba kerül szombaton egy luxusétteremben egy kivételesen jó menü, amitől rendesen el is telsz, ilyennel én nem nagyon találkoztam még eddig.
De lássuk, hogy miket kapsz ennyi pénzért: az elmúlt hónapban háromszor is teszteltük az éttermet, ebben az időszakban minden alkalommal kaptunk üdvözlőfalatot, ez a ház kenyere paradicsomos és fokhagymás-olívaolajas mártogatóval, ami
1: finom
2: kérhetsz repetát
3: így tutira nem maradsz éhes.
És akkor az ételek. Első fogásként kérhetsz lazacos, spéci majonézes, uborkás összeállítást (és még néhány olyan fogást, amit elfelejtettem lefotózni, mielőtt megettem):
Második fogásnak kóstoltunk marhát (nem rossz), kacsaburgert (izgalmas) és vajhalat medvehagyma risottóval, ami viszont egyszerűen fantasztikus étel, amikor nem ilyet rendeltem, akkor is beleettem a mellettem ülő tányérjába, mert valakit mindig sikerült rábeszélnem:
A desszertek is kiválóak, a vaníliafagylaltos, karamellizált banános palacsinta vagy a sorbet abszolút kedvenc, a tiramisu mondjuk csak az átlagnál érezhetően jobb.
Az üdítő persze drága, 800 forinttól indul a minden, de mi szoktunk kérni egy kancsó vizet is, amit viszont ingyen kihoznak. Akárhogy is, a Marriott szombaton vállalja azt, amit ígért: nincsenek titkos költségek és különösebb erőfeszítés nélkül ki tudod hozni annyiból az ebéded, amennyibe a menü kerül, nincs szó arról, hogy kénytelen vagy költeni például palackozott vízre, ami, ugye, előfordul, hogy üvegenként 1800 forintba kerül a város jobb éttermeiben. Kapsz viszont egy szuper környezetet, odafigyelést és néhány szenzációsan jó fogást: különösebb aggodalom nélkül írom le, hogy ez most a legjobb ár-érték-arányú ebéd szombatonként a városban.
update: lapzárta után érkezett, hogy a menü ára heteken belül 2000-ről 2500-ra nő, de még úgy is nagyon megéri.
Marriott
1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4.
Sz: 12:00-15:00
0617373777