English

Egy nap a városban

Laci!Konyha! - Az örömkonyha

Magyarósi Csaba 2014 április 22.

Egyszer már írtam a Laci! Konyháról (!), sőt, kétszer, amire nem nagyon volt még példa a blog történetében, arra meg végképp nem, hogy három cikk jelenjen meg ugyanarról a helyről.

A triplázás oka egyszerű: amikor legutóbb cikket írtunk az újlipótvárosi étteremről, épp bezárt, szóval az utolsó nálunk elérhető információ az volt, hogy nincs, pedig igazából már tök régóta van. Voltam is ott már vacsorázni, ebédelni, de csak mostanra érett meg a harmadik cikk.

A hely leírásával ne időzzünk, jellegében olyan, mint régen volt, és a minőség is pont ugyanolyan szenzációs. Kevés komolyan vehető étterem van a környéken, a Laci viszont országszerte is az élmezőnybe tartozik, fantasztikus. Létezik vacsoramenü, öt fogással, kedvezményes áron, de két főre, borral azért érdemes 16-18 ezer forinttal számolni, mint minden hasonló minőségű helyen. Az ebédmenü meg 2200, ebben két fogás van, ha desszertet is akarsz, egy ezrest dobjál rá, ebben a verzióban itallal együtt kábé 3,5 ezerrel számolj fejenként.

Ami nem kevés, de a Laci ebédmenüje pont úgy emelkedik ki a budapesti mezőny nagy részéből, mint régen. Mondom, miket ettem: rizottót, olvadó szalonnával és gesztenyével, borjúnyakat árpakásával és kelkáposztával, aztán áfonya tortácskát tejfölfagylalttal. Így néztek ki:

P1240507.JPG

P1240510.JPG

P1240509.JPG

222.jpg

És fantasztikusak voltak. Mindegyik. A Laciban az a különleges, hogy nemcsak remek alapanyagokkal dolgozik, nemcsak tökéletes technikával készíti el a fogásokat, de olyan bátran kísérletezik, mint kevés étterem Magyarországon. Itt minden nap kitalálnak valami újat, és a folyton változó menü lehetővé teszi, hogy a legmerészebb párosításokat is kipróbálják, így alakítva ki az egyre tökéletesebb fogásokat. Nem kell nagy fantázia, hogy elképzeld, ahogy a konyhában Magyarország élvonala felszabadultak kísérletezget az összetevőkkel és a technikákkal. Aztán lehet, hogy tévedek és ott bent egy fasiszta miniállam uralkodik, ahol mindent központilag szabályoznak, de a lényeg, hogy a végeredményen már csak a játékosságot érzed, azt a fajta szórakoztató alkotói folyamatot, amire ennél kicsivel magasabban, a Michelin-csillagos szinten egyszerűen nincs lehetőség, valamivel alacsonyabban meg a képesség hiányzik.

Továbbra is a Laci!Konyha! az a minőség, ami nekem a legjobban bejön, ha valami igazán jót akarok enni (ami nem kolbász uborkával), úgyhogy ajánlom nektek is. De foglaljatok helyet, mert mi anélkül előfordul, hogy már az ebédmenüre is csak nehezen jutsz be.

Laci!Konyha!
1133 Budapest, Hegedűs Gyula u. 56
H-P: 12.00 - 15.00 és 18.00 - 23.00
+36-70 370-7475

süti beállítások módosítása