English

Egy nap a városban

München 30 ezerből

Magyarósi Csaba 2011 augusztus 10.

Ebben a sorozatban írtunk már Londonról, Lisszabonról, Dublinról és Amszerdamról, mindegyikben arra adtunk tippet, hogy miként lehet egy világvárost fillérekből, rövid idő alatt megismerni. Ez a rész azonban rendhagyó lesz, a szöveg most ugyanis csak kiegészítő, és inkább videós riportban mutatom meg, hogy mit érdemes megnézni Münchenben egyetlen nap alatt.

A költségek itt is alacsonyak: a Lufthansával már 27 ezer forintból meg lehet járni oda-vissza Münchent, a repülés alig egy órát vesz igénybe, tehát ha elérjük a reggeli, hétórás gépet, 8:15-re már a bajor fővárosban is vagyunk. Visszafele 21:10-kor indul az utolsó járat, amivel fél 11 előtt hazaérünk, tehát nettó 11 órát tudunk Münchenben tölteni, ami azért elég lehet a legfontosabb látnivalók kipipálásához. A reptérről ugyan még be kell jutnunk a városba, de ez körülbelül háromezer forintból oda-vissza megoldható, 30 ezer forintból tehát az egész projekt kiválóan kijön.

Mielőtt belekezdünk a videóba, előre szólok, hogy a poszt végén van egy térkép, amiről kiderül, hogy melyik helyszín hol van pontosan. A kötelező programok közé sorolják még a filmen nem látható Hofbräuhaust is, erről azonban lebeszélnélek titeket, igazi turistacsalogató tömeghely, esélytelen ott jót enni. Viszont ami nem derül ki a videóból, az az, hogy a térképen látható utolsó előtti állomás, a park közepe tele van nudistákkal, ami a belváros közepén már önmagában óriási élmény.

És akkor nézzük a videót (az operatőr a mindig zseniális Botos Tamás volt, a felbontást állítástok át legalább 720p-re)

Itt meg a térkép:


View München in a larger map

 

Elindult a GoldenBlog, ha épp úgy tartja kedvetek, szavazzatok ránk a Helyi.érték kategóriában!

· 1 trackback
süti beállítások módosítása