English

Egy nap a városban

A legjobb reggelik Budapesten: Sarki fűszeres

Magyarósi Csaba 2011 július 25.
Címkék: reggeli

A Sarki fűszeres Budapest kötelező helyeinek egyike, amennyiben folyton azt lehet hallani, hogy az újlipótvárosi éttermet egyszerűen nem lehet kihagyni. Mert jó kaját adnak reggel, délben, este, szuper a hangulat, a törzsközönség, mert már majdnem Dunapark, csak kevésbé modoros, mert csak. Éppen ezért náluk kezdtem a hetemet.

A hangulat tényleg kiváló, a Pozsonyi út amúgy is Budapest legkellemesebb környékeinek egyike. A kicsi, franciás zug valójában nem is étterem, inkább egy élelmiszerbolt, ahol el is készítik, amit árulnak. A croissant-juk állítólag hibátlan, de olyat már máshol is ettünk, a körözött elfogyott, az angol reggeli szintén megvolt, úgyhogy az elég spéci grillezett főtt sonkás összeállítást kértem ki frissen facsar narancslével.

Ezt:

A sonka mellett zakuszka van, ami lényegében a román ajvár: mindenféle zöldségek vannak egyberobbantva, kicsit olyan, mintha pasztává főznénk a lecsót. A sonkára valamilyen ecetes mártás került, inkább csak díszítésnek, de azért lendületbe hozta a fogást, ami, igazatok van, nem túl nagy: két szelet sonkától, egy kis zakuszkától meg két kiflitől nehéz jóllakni (utóbbiaktól egyébként nem voltam elájulva), itt valahogy mégis sikerült: meglepően laktató a Sarki fűszeres reggelije. Nem annyira izgalmas, mint vártam, nem annyira felkavaró, mint lehetne, mert alapvetően lássuk be, csak megsütöttek két szelet főtt sonkát és kinyitottak egy jó konzervet, de a Pozsonyi út hangulatával együtt kiválóan indult a napom.

A számla azért már nálam is kiverte a biztosítékot, mert a reggeliért elkért 1250 forint és a 840 forintos narancslé, tehát az összesen 2090 forintos számla azért már tényleg sok ezekért a tételekért, de alapvetően tényleg rendben van a hely. Legközelebb azért inkább a vajas-lekváros croissant fogom megkóstolni forró csokoládéval, bár 1170 forintért az sem kifejezetten olcsó.

Ez egy drága hely, na.

süti beállítások módosítása