English

Egy nap a városban

Olcsó ebéd a legmenőbb helyeken

Magyarósi Csaba 2011 május 30.
Címkék: ebédmenü

Visszatértem a nászutamról, és szó sincs arról, hogy a házasság kegyetlenné tett volna, de most akkor is lezárom az Olcsó ebéd menő helyen sorozatot. Nem azért, mert már nem maradt több jó hely a városban, tucatjával akadnak remek ebédmenüt kínáló éttermek, de nyáron valami másnak adjuk át a helyet, hogy ősz végén visszatérjünk a tavaly novemberben elkezdett témához.

Összesen 16 jó étteremről írtunk, ami így elsőre nem is tűnik valami soknak, de az biztos, hogy az ajánlásainkat követve már nem jöttök zavarba, ha megfizethető, ha szuperelegáns, ha különleges, vagy épp hangulatos éttermet kerestek a pesti belvárosban. Leginkább ugyanis erre a területre koncentráltunk, Budára csak egyszer merészkedtünk át (majd ősztől javítjuk ezt a hiányosságot), és Pesten is csak egyszer hagytuk el a Nagykörút vonalát (és mennyire megérte).

Következzen a legfontosabb: a gyűjtőtérkép, amin rajta van az összes tesztelt, és írásra érdemesnek ítélt étterem, ezt nyomtassátok ki, és vigyétek magatokkal, még jobb lenne, ha beletetováltatnátok a bőrötökbe, ez az Egy nap a városban blog első hagyatéka, ami a Vissza a jövőbe Almanachjával egyenértékű fontos kordokumentum:


View Olcsó ebéd menő helyen in a larger map

Azért néhány helyet külön ki is emelnék. Például az Arazt, ahol az egyik legjobb ár-érték-arányú ebédet ettük. Vagy a Rubent, ahol meg már megdöbbentően olcsón adtak egészen jó ételt. Vagy a Gerlóczy-t, ami továbbra is a város egyik leghangulatosabb pontján kínálja az ebédet. Az Olimpiát, ami ugyan kiesik a belvárosból, de a még elfogadható árkategórián belül (tehát a két Michelin-csillagost nem számolva) a legkiválóbb fogásokat adta. Vagy ott a Klassz, ami árához képest legalább két kategóriával minőségibb környezetet kínál.

Lényeg, hogy ha tehetitek, nyáron is kerüljétek a gyorséttermeket, meg az olcsónak tűnő vállalati menzákat, mert ha a belvárosban van dolgotok, néhány perc sétával találtok olyan helyeket, ahol 1000-1500 forint közt elképesztően jókat lehet enni. A sorozat őszi folytatásáig meg készüljetek, mert jövő héten elmerülünk a legjobb budapesti reggelizőshelyek varázslatos (karneváli. színpompás. örvényszerű. magával ragadó) forgatagában.

süti beállítások módosítása