English

Egy nap a városban

A Luxusmontenegrói

Magyarósi Csaba 2018 február 02.
Címkék: gasztro

A Montenegro Gurman étterem a Blaha környékén villámgyorsan legendává vált Budapesten, és bár azóta volt itt egy nyertesekkel és áldozatokkal teli gasztroforradalom, a hely továbbra is tartja magát. Mert majdnem konkurencia nélkül jó, hozza, amit vársz tőle, a kicsit lepukkant környezetben normális áron tudsz az általánosnál dimenziókkal jobb kaját enni, és még házhoz is szállítanak.

És akkor most jön a trükk: mi történik, ha fogod a balkáni büfékajákat, rittyentesz köré egy szupermenő éttermet a belvárosban, megemeled az árakat mondjuk 60-70 százalékkal és azt mondod, tádám?

Elmondom mi: az új változat önálló galaxisban, és minden logika ellenére működni kezd.

A belvárosi Montenegro Gurman ugyanis pontosan a fenti trükköt alkalmazta, de olyan leplezetlenül, hogy az már szimpatikus: megtehették volna, hogy új ételeket találnak ki, kicsit csavarnak néhányat a fogáson, más kiegészítőket adnak mellé, hogy az árak ne legyenek összehasonlíthatóak, de itt szó sincs ilyesmiről, tényleg ugyanazt adják sokkal drágábban, de az érdekesség nem ez, hanem hogy tényleg életképes a koncepció.

Mert kiindulhatunk persze abból, hogy otthon mennyivelolcsóbbanmegcsinálnám, de ez eleve hülyeség és ezt az elvet követve be kell látni, hogy egy sok pénzből dizájnosra rittyentett belvárosi hely pincérekkel nem működhet ugyanannyiból, mint egy kvázi önkiszolgáló félkülvárosi büfé.

Márpedig erre tényleg odafigyeltek:

img_2863.jpg

img_2865.jpg

Szuper a kilátás, álmomban nem gondoltam volna, hogy egy ilyen étterem mellett sétáltam és bringáztam el az elmúlt egy-másfél évben olyan sokszor.

img_2866.jpg

img_2867.jpg

img_2868.jpg

És az ételek itt is szenzációsak:

img_2870.jpg

img_2876.jpg

És az a helyzet, hogy vannak annyira jók, hogy nem érzed ebben a környezetben túlzónak az árakat, egy abszolút megfizethető belvárosi étteremről beszélünk, és tök mindegy, hogy egyébként ugyanezt mennyiből kapod meg máshol, mert nem máshol vagy és a célközönség sem feltétlenül ugyanaz. Sőt. Az erre bóklászó külföldiek tök elégedettek lesznek majd a számlával, és ha romantikus vacsorára ugrasz be ide, te is elégedett leszel, függetlenül attól, hogy amikor két napja ugyanezt a kaját rendelted a haverral filmnézés közben, jóval kevesebbet fizettél.

Montenegró Gurman
Budapest, Hercegprímás utca 2
K-V: 9-24
06702310606

süti beállítások módosítása