English

Egy nap a városban

Vasárnap indul a KonyhaLesen, amivel bekukkanthatunk a budapesti konyhákba

szucsadam 2017 november 15.
Címkék: konyhalesen

2010 óta rengeteg étterem keresett meg minket, hogy szeretnének megjelenni a blogon, de ezekre a megkeresésekre mi legtöbbször nem reagáltunk (hacsak nem tényleg nagyon izgalmas volt az ajánló). 2017-ben azonban kitaláltam, hogyan lehetne lehetőséget adni mégis számukra, hogy bemutatkozzanak, anélkül, hogy bármilyen módon minősítenénk őket.

Mutassák meg, hogyan készül náluk az étel, és kik dolgoznak a konyhán.

Így jött létre a KonyhaLesen.

Rengeteg étterem van már szerte a fővárosban, miközben a konyhai személyzet és a felszolgálók tábora erősen felhígult a nagy kivándorlásban. Iszonyú nehéz a két kezével dolgozó embert találni, mára alig elvárás a szép szakmai múlt, egy-két év tapasztalattal pedig már sokszor nem is hajlandóak tanulni az újak.

Ilyen környezetben még inkább fontos, hogy egy étterem megmutassa: nála a színfalak mögött is rendben mennek a dolgok.

Mindenki kíváncsi, hogy az elé kirakott étel honnan jött, kinek a keze készítette, milyen gondossággal, de nincs lehetősége arra, hogy ezt meglássa. A gasztronómusok persze érzik az ízekből, állagokból, hogy mi zajlott odabent, de nem mindenki gasztronómus.

Mutatok egy példát. A Vendéglő a Kisbíróhoz étteremben híresek a pimasz, meghökkentő fogások tálalásáról, így amikor kitalálták, hogy rusztikusan tálalják ezt a zsírtól csillogó combot, még nem gondoltam, hogy ennyire rusztikus lesz.

Ez nem egy teljes rész, csak egy kis előzetes. A végleges hosszúságú első részt vasárnap láthatjátok majd a csatornán és a blogon. Ha szerinted jó ez a kezdeményezés, iratkozz fel a KonyhaLesen videóira, hiszen ott több rövidebb videót is kirakok majd, amik nem jelenhetnek meg itt a blogon. A KonyhaLesennek saját Facebook oldala is van, ezt is érdemes lájkolni plusz tartalomért.

Vasárnap pedig start, addig is mondjátok el a véleményeteket, vagy hogy miket szeretnétek látni egy konyha működéséből.

Disclaimer: a Vendéglő a Kisbíróhoz étterem a KonyhaLesen videójának megrendelője

süti beállítások módosítása