English

Egy nap a városban

Milyen a breton palacsinta? Krampuz!

Magyarósi Csaba 2017 augusztus 17.
Címkék: gasztro

Szóval ez nem palacsinta, hanem galette, tökre jó, ha megjegyzed, mert a tulajdonosok nagyon érzékenyek az ilyesmire, mert a palacsinta az egy ilyen tészta, amit megsütsz egy forró vaslapon, ez meg tészta, amit megsütsz egy forró vaslapon.

Oké, ez breton recept, spéci hajtogatástechnikával, első osztályú hajdinalisztből, egyenesen egy breton malomból, ami ráadásul gluténmentes is, meg tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal, de ez nem egy pr poszt, nem is egyeztettünk előre a tulajdonosokkal, szóval:

palacsinta.

A helyről egyébként onnan tudok, hogy épp a szomszédban, az Igen pizzában forgattam, amikor kiderült, hogy mindjárt nyit a Krampuz nevű hely, ahol galette és crêpes lesz a menü, egyébként a crêpes is palacsinta, csak az még édes is, többnyire, bár néha a galette is az.

Nemrég arra jártam, kértem egy pomme de terre verziót és megkezdődött a tesztelés.

img_3999.jpg

Jó hír, mármint nekünk, hogy a hely annak ellenére sincs tele, hogy a környéken moccanni se lehet, szóval ha valaki el akar vonulni valahová egyedül enni, akkor a Krampuz pont megteszi.

img_4005_1.jpg

A breton palacsinta ára 1,8 ezer és 2,2 ezer forint között mozog, ami még úgy sem kevés, hogy jár mellé némi saláta.

img_4002.jpg

Az egyém kétezer volt, cserébe került bele mindenféle előre elkészített dolog, például ementálisajt, sült krumpli, karamellizált hagyma, szalonna, dijoni krém, ennyiért persze lehetett volna minden friss is, de nyilván elég sok időt vett volna igénybe, ha ott helyben nekiállnak pörcöt csinálni meg karamellizálni.

img_4004.jpg

A végeredmény ilyen:

img_4007.jpg

img_4009.jpg

Helyezzük kontextusba. Laktató? Az. Nem feltétlenül egy mekis menü szintjén, de majdnem: ha betolod vacsorára, aznap már nem leszel éhes. Spéci az íze? Igen, elég különleges, főleg ezzel a salátával kiegészítve. Finom? Igen. Veri a szomszédos Igen kínálatát? Hát nem vétetlen, hogy a pizza lett a világsztár és nem a galette.

Mert jó kaja ez, de mondjuk én főleg csak akkor kísérleteznék vele, ha már annyi pizzát ettem az Igenben, hogy kiütésem lett tőle. Akkor viszont tényleg szuper menekülőútvonal. Ha valaki kóstolta a crêpest is, okvetlenül írja le kommentben a tapasztalatait!

Krampuz
Budapest 1075, Madách Imre út 5.
06703553054
H: Zárva, többi nap: 11-23

süti beállítások módosítása