English

Egy nap a városban

BPBARBQ: őrült jó barbecue a belvárosban!

Magyarósi Csaba 2017 január 27.
Címkék: gasztro

Tudom én, hogy nem új ez a hely, de hát amikor nyílt, én sok ezer kilométerre voltam, és olyan nincs, hogy erről nem írunk, szóval:

írunk.

A BBQ egyértelműen 2016 nagy hozadéka volt. Már erősen lecsengőben a hamburgercunami, van elég jó hely, újak már alig férnek be a keretbe, ahhoz valami nagyon-nagyot kell dobni, hogy megjegyezzük valakinek a nevét.

dsc06641_1280_1.jpg

Viszont BBQ vonalon bőven volt még hova fejlődni, és a pionírok hatalmas lelkesedéssel meg ilyen szénerőművekre emlékeztető ipari füstölőkkel vették be a várost, hogy megmutassák, mekkora potenciál van a műfajban. Az egyik kedvenc szereplőm mondjuk pont nem Budapesten, hanem Balatonfüreden van, a Malackrumpliban például olyan pulled pork szendvicseket füstöltek a nyáron, hogy egyszer csak ezek miatt kerültem száz kilométert a déli partról, viszont közben Budapesten is sokat erősödött a mezőny például Serényi Zsoltnak, a tetovált séfnek köszönhetően, aki tavaly ősszel az Akácfa utcában nyitott új helyet.

dsc06642_1280.jpg

A BBQ lényege, hogy alacsony hőfokon sütik hosszú időn keresztül az a szmóker nevű szörnyben, aminek a vége általában valami magától atomjaira hulló csodálatos hús.

Az ételek koncepciója tök egyszerű: kapsz egy NAGY rakás húst és azt kicifrázzák zárójelben valamilyen salátával, zsemlével, zárójelbezár.

dsc06643_1280.jpg

Igen, az egész hely a húsokra épül, és ezek olyan intenzívek és akkora mennyiségen érkeznek, hogy minden egyéb elhalványul, a többi szereplőnek csak annyi dolga van, hogy ne rontsa el a hús nagymonológját (kezdünk modorosba hajlani).

Pulled pork szendvicset kértem és a fenti képen látható szörnyet kaptam.

Ami egyébként egy pulled pork szendvics, szóval stimmel. Tényleg hegyomlásnyi hús van benne, de az omlás szót gyorsan használjuk fel újra erre a magától rostjaira bomló remek sertésre, aminek pont annyira karakteres az íze, amennyit a pulled pork még elbír és pont annyira szaftos a végeredmény, hogy könnyen lecsússzon az egész.

Egyébként időnként van csülök, kocsonya, van nyilván reuben, megsütnek mindent, kísérleteznek mindennel. És a máktortát el is felejtettem megkóstolni, pedig nagyon ajánlotta egy ismerősöm, ha van valakinek fotója róla, töltse fel kommentben!

BPBARBQ
1072 Budapest, Akácfa utca 24.
+36 1 612 9232
K-Sz: 12-00
V-H: 12-22

süti beállítások módosítása