English

Egy nap a városban

Őszinte reggeli: Bubó

Magyarósi Csaba 2017 január 06.
Címkék: gasztro

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem valamikor tavaly ősszel lett elegem a nagyon kitalált helyekből. Választanak egy jól kitalált, hosszú munkaórákon át kiizzadt, lazának tűnő nevet (Vagány, Huncut, Firkány!), odabent nagyon karakteres belsőépítészet és krétával táblára felírt menü, pont, mint 2012. óta mindenhol, és az ételek is kábé ugyanolyanok, mindenhol.

Egy idő után ez a minta már szörnyen modorossá válik, és amikor a harmincadik ilyen helyre lépsz be, a harmincegyedik alkalommal már azelőtt kifordulsz, hogy megragadnád a kilincset (ami ebben a formában valószínűleg nem lehetséges).

Szóval ebben a környezetben nekem kimondottan jól tud esni egy olyan hely, mint a Pozsonyi út elején a Bubo, ami persze szintén nem egy szocreál büfé, van itt is belsőépítészet, meg itt is van névválasztás, de az egész sokkal kevésbé tűnik erőltetettnek, mint sok mostanában nyílt helyen Budapesten.

dsc06463_1280.jpg

Egész nap ehetsz reggelit, vannak kímélő ételek, vannak halas fogások és van a Croque Bubó Extra, amit én ettem: ez 1390 forintért egy nagy adag ÉTEL, tele tojással, sajttal és izmos mennyiségű baconnel. Tök őszinte étel, nincs benne semmi spéci megfejtés, csak nagyon jól van elkészítve, akárhol futsz bele egy tojásba, mindegyik ötcsillagos, jó az állaga, pont úgy folyik, vagy pont úgy nem, ahogy kell, és miközben eszed, egyszerűen csak örülsz az ízének meg a súlyának, ahelyett, hogy haikut akarnál írni hozzá. Ja, és a fenti árban benne van egy kávé vagy egy tea is.

dsc06459_1280.jpg

dsc06462_1280.jpg

A környék tele van szuper reggelizőkkel, de most lett egy újabb hely, amit tök jó szívvel ajánlok.

Bubó
1137 Budapest, Jászai Mari tér 3
H-V: 7-21

süti beállítások módosítása