English

Egy nap a városban

Végre: szuper és megfizethető magyaros a belvárosban, megnyílt a Gettó Gulyás!

Magyarósi Csaba 2016 március 02.
Címkék: gasztro

Két hete készítettem velem egy interjút, amiben a budapesti gasztroforradalomról faggattak (jeee) és arról, hogy a hatalmas fejlődés ellenére mi hiányzik mégis.

Erre tök könnyű válaszolni.

Lehet persze dél-amerikai konyháról, meg madagaszkáriról beszélni, de alapvetően van egy sokkal nyomasztóbb hiány: az áramvonalasított magyar konyha. Vannak ugyan kétes falodák, és vannak csúcséttermek, szertartásos helyek, de nagyon kevés könnyű, kényelmes büfékonyha akad, ahol tagadhatatlanul magyar, de egyértelműen 2016-os kaját tudsz enni.

És akkor jött a Gettó Gulyás.

dsc00337_1280.jpg

Ez tulajdonképpen a Szóda felső szintje, amiben hülyére szórakozta magát minden nyolcvanas években született budapesti a kétezres évek első évtizedében és ami a romcskomcsakultúra felfutásával azért alaposan megkopott, éppen ezért remek ötlet volt egy olyan éttermet kialakítani az első szinten, ami:

  • Ami tökre magyar
  • Alaposan áramvonalasított

Az ételek vitán felül a múlthoz nyúlnak vissza, alapvetően pörkölteket készítenek, de van velős csont is, gulyás leves és minden kötelező kellék. Az árak elfogadhatók, vagy inkább a környéken megszokottak, a főételek 2-3 ezerbe kerülnek, előételek 4-900-ba, de a négyszázas mezőnyben például ott van a pörköltszaft, ami pont olyan jó, ahogy a neve alapján gondolnátok:

dsc00335_1280.jpg

Gyönyörű, nem? És baromi finom is, bőven van benne cucc, jó a fűszerezése, karakteres, de nem túl nehéz, zsíros, de nem telít el, a paprika, hagyma remek hozzávaló, egyedül csak a mellé adott kenyér lehetne frissebb, szerintem állt már vagy egy órája a kosárban, de 500 forint alatt ez most a legjobb kaja a városban:

dsc00338_1280.jpg

Főfogásnak harcsapaprikást kértem, amiből egyszer ettem igazán jót sok-sok éve, azóta azt keresem és találtam már középszart, meg nem rosszat, sőt, finomat is, de ez az új bajnok:

dsc00343_1280.jpg

A harcsa remek, hagytak rajta zsíros részeket is, ahogy illik, nem sokat, de mutatóba, a szósz kiváló, de a legjobb értelemben kiváló, viszont ami tűzijátékot lő a tányér fölé, az a köret: ez a baconbe tekert túrós tészta az egyik legjobb volt, amit a műfajban eddig ettem, a koncepció, az elkészítés minősége, az alapanyagok íze, mind ötcsillagos. És ugyanez igaz egyben a tányérra is.

Szóval ha remek és emészthető, de karakteres magyar kaját keresel a belvárosban, és fejenként 4 ezer alatt maradnál, de jól is akarsz lakni, akkor van egy tuti tippünk, amit mostantól mi is rendszeresen fel fogunk keresni.

Gettó Gulyás
Budapest, Wesselényi utca 18
06203764480
V-Cs: 12-22
P-Sz: 12-24

süti beállítások módosítása