English

Egy nap a városban

Na, ilyen lenne, ha a elterjednének Budapesten a kajakocsik - Petit Cafe

szucsadam 2015 július 13.

English version

Aki sokat járt a Király utcában az utóbbi két hétben, belefuthatott ebbe a jelenségbe:

p1290083.JPG

Várj, közelebbről:

p1290085.JPG

Bizony, egy kávézó-bicikliről van szó, vagyis egy mozgó kávéárusról. Idetekernek reggel kilenc körül, itt állnak vele délután ötig, aztán hazatekernek, kávégépestül, darálóstul, generátorostul, mindenestül.

Igen, generátor is van, egyelőre nem sikerült áramot vételezni a szomszédos lépcsőháztól. Hosszú lenne elmesélni, az egyik tulajdonos, Gábriel sem nagyon megy bele, legyen elég annyi: Bürokrácia. Ami egyébként - különös módon - egyáltalán nem fájt a VII. kerületi engedély esetében. A kávézó az önkormányzattól bérli a helyet, és a magyar viszonyokhoz képest gyors volt az eljárás: összesen két és fél hónap alatt engedélyezték a beadott látványterveket, és megadták az engedélyt a lazaságra. 

Mert utcán kávét kérni egy bicajról, aztán azt szürcsölve tovább sétálni: hiperlaza. Olyan laza, amilyet Budapesten jelenleg csak a VII. kerület (a Király utcának a folyásirány szerinti bal oldala) enged meg magának, máshol (mondjuk az utca jobb oldalán) már nem kapnak engedélyt a mozgóárusok.

Pedig most mondjátok meg: nem feldobja az utcaképet?

p1290087.JPG

Hát nem?

p1290090.JPG

A tejeskávé egyébként kissé híg, a mellé kérhető bonbon dobozos Marlenka, de ne a gasztronómia oltárán áldozzunk fel valamit, ami ennyire aranyos. Én öt percet vártam a kávéra, mert a generátor nem akart indulni, de végül megoldottuk a problémát, ugyanis addig beszélgettünk. 

English version

Petit Cafe
Cím: Király utca - Csányi utca sarok

süti beállítások módosítása