English

Egy nap a városban

A legjobb kempingek Európában - Vacansoleil

szucsadam 2015 július 03.
Címkék: nyaralás hirdető

Hirdetőnk a Vacansoleil, akik egészen új dimenzióit mutatják meg a kempingezésnek. Mi is kíváncsiak voltunk, mit is takar a prémium kemping kifejezés, így alaposan utánanéztünk a lehetőségeknek Európában.

A kemping az én fejemben nagyjából úgy volt meg, hogy egy füves parkot kijelölnek egy erdő szélén, ahová sátras túrázók meg lakókocsis németek állnak be, hogy sok társukkal együtt fillérekből nyaraljanak, miközben mások a szálloda ablakából néznek le rájuk.

A kemping azonban másról is szól. Tengerparti szálláshelyről. Légkondicionált mobilházakról, amik ugyanolyan kényelmesek, mint bármelyik apartman, a parttól távol. Hatalmas fürdőkomplexumokról. Természetközeli helyszínekről, távol a várostól, közel a hegyekhez, folyókhoz, fákhoz. És mindezt nem sátorból vagy lakókocsiból, hanem akár hétszemélyes házból is nézheted.

A Vacansoleil weboldalán 16 európai ország több mint 450 kempingjét találjuk meg, ezzel a cég piacvezetőnek számít a luxus kempingnyaralások terén. Saját fürdőszobával ellátott kényelmes mobilházakat és teljesen felszerelt, tágas bungalow-sátrakat kínálnak, de saját lakókocsival érkezni is lehet természetesen.

És hogy milyen a szállás? Itt van a legnépszerűbb és legelterjedtebb mobilház, ami elérhető a legtöbb Vacansoleil helyszínen, a Fiji:

franciaorszag_iris_parc_le_chene_gris.jpeg

Itt pedig egy nagyobb, már a prémium kategóriában, amiben 3 hálószoba és egy nappali kanapé is található:

olaszorszag_park_albatros_kemping2.jpeg 

A házakkal itt lehet részletesebben megismerkedni.

Az oldalon láthatjuk a kemping értékelését, valamint egységes módon tüntették fel az elérhető szolgáltatások körét. Sőt, külön kiválogattak meghatározott utazási kritériumokat, így ha valaki a legmenőbb csúszdákat, a tenger melletti vagy a borvidékeken található, csendesebb-könyvolvasósabb helyeket keresné, előre elkészített listát talál a legjobb célpontokról. Ráadásul az oldalon egy csomó egyéb hasznos infót is kínálnak, egységes formában, így könnyen áttekinthető a teljes kínálat.

A Vacansoleil több mint 50 év tapasztalattal rendelkezik a prémium kempingezés terén, rengeteg információ áll a rendelkezésükre, amik alapján ezeket tartják a magyar közönség számára a legérdekesebbnek:

Olaszország - San Francesco Kemping

olaszorszag_san_francesco_kemping2.jpeg

olaszorszag_san_francesco_kemping.jpeg

Mindössze öt kilométerre Caorle-tól, az Adria partján fekszik ez a szálláshely, ami öt medencével várja az ide érkezőket. És mit gondoltok, mi van a medencék mellett közvetlenül? Így van, a tenger, egyenletesen mélyülő strandokkal. A kempingben éttermeket, pizzériákat, a szupermarketben hentest is találunk, akinél az esti grillpartihoz vásárolhatunk be. Akik aktívan pihennének, azok tenisz-, szörf-, vitorlás-, vagy katamarán órákra járhatnak, vagy használhatják az edzőtermet. Egy órányi autókázásra pedig ott van Velence, szóval városnézős-romantikázós programokat is lehet szervezni.

Többféle mobilház bérelhető, egy Fiji júliusra 29 500 forinttól foglalható éjszakánként (maximum 4 felnőtt és 2 gyermek), foglalási, sztornóbiztosítási és kempingben fizetendő, pl. idegenforgalmi díjak nélkül. De érdemes ellátogatni az oldalra többször, sokszor akciók is szembejönnek. Ugyanez mellékszezonban 16 000 - 28 500 forint, elő- és utószezonban pedig 12 500 - 21 500 forint.

Olaszország - Park Albatros Kemping

c5nsy89mnc6vtlzfjad9sd7vtxsihxsy_2iexlbz96q.jpeg

screen_shot_2015-07-03_at_13_04_06_1.png

olaszorszag_park_albatros_kemping.jpeg

Kicsit tovább kell autózni az előző szálláshoz képest, viszont ez már Toszkána. Autóval fantasztikus kirándulásokat lehet tenni a környéken, és felfedezni a borvidék híres központjait. Természetesen itt is van medence, valamint vegyesboltok és éttermek is felbukkannak a kemping területén. De ha felfedezőútra indulunk a part felé, remek strandokat is találunk. San Vincenzo pedig egy helyes kis halászváros, szóval a hangulat is meglesz. Piombinóból pedig könnyen átjuthatunk Elba szigetére, ahol végigjárhatjuk a Napóleon-túrát.

Többféle mobilház bérelhető, egy Fiji júliusra 40 000 forinttól foglalható éjszakánként (maximum 4 felnőtt és 2 gyermek), foglalási, sztornóbiztosítási és kempingben fizetendő, pl. idegenforgalmi díjak nélkül. Hosszabb tartózkodásra további akciókat is találhatunk. Ugyanez mellékszezonban 17 600 - 33 000 forint, elő- és utószezonban 14 100 - 15 700 forint.

Szlovénia - Terme Catez Kemping

szlovenia_terme_catez_kemping.jpeg

szlovenia_terme_catez_kemping2.jpeg

szlovenia_terme_catez_kemping3.jpeg

Ez a kemping maga egy aquapark. Áramoltatott vízű medence, olimpiai méretű medence, hullámfürdő, szökőkutak, hidromasszázs-élményfürdő, gyermekmedence, kalózsziget, 450 méter hosszú játékfolyó, 40 fokos dőlésszögű csúszda, meg egy csomó minden más. Terme Catez Szlovénia legnagyobb természetes fürdőhelyévé nőtte ki magát.

Szépség- és egészségközpontot is találunk a kemping területén, valamint kaszinóval és kártyaasztalokkal is gondoltak azokra, akiknek túl nagy volt az év végi bónusz, és még mindig maradt belőle. Ezenkívül erdei sétákra mehetünk, vagy beiktatunk egy kis városnézést Ljubljanában.

Többféle mobilház bérelhető, egy Bali júliusra 30 100 forinttól foglalható éjszakánként (maximum 4 felnőtt és 2 gyermek), foglalási, sztornóbiztosítási és kempingben fizetendő, pl. idegenforgalmi díjak nélkül. Ugyanez mellékszezonban 19 200 - 34 900 forint, elő- és utószezonban pedig 12 500 - 19 600 forint.

Horvátország - Solaris Kemping

horvatorszag_solaris_kemping.jpeg

horvatorszag_solaris_kemping2.jpeg

horvatorszag_solaris_kemping3.jpeg

Egy belső tenger köré épült a Solaris Beach Resort, aminek része ez a kemping is. Horvátország egyik legszebb természeti területe húzódik az itteni Krka folyó mentén, vízesések és tavak váltják egymást, némelyikben még úszni is lehet. Persze van erre más lehetőség is: a Solaris Aquapark - külön belépős - egy 7800 négyzetméteres, hatalmas fürdőparadicsom, spa, wellness központokkal, és egy rakás szolgáltatással. Búvárkodásra is nagyon jó a helyszín.

Egy Tahiti mobilház 57.300 forinttól már elérhető júliusban (maximum 4 felnőtt és 2 gyermek), foglalási, sztornóbiztosítási és kempingben fizetendő, pl. idegenforgalmi díjak nélkül. Ugyanez mellékszezonban 28 200 - 38 400 Ft, illetve elő- és utószezonban 13 800 Ft - 28 200 Ft.

Franciaország - Iris Parc le Chene Gris

franciaorszag_iris_parc_le_chene_gris2.jpeg

franciaorszag_iris_parc_le_chene_gris3.jpeg

franciaorszag_iris_parc_le_chene_gris.jpeg

Pommeuse a Grand Morin völgyében fekszik, Brie régió közepén. Igen, ez az a Brie, ami a sajtnak is adta a nevet: ha szereted, itt olyan példányokat kóstolhatsz, mint sehol máshol.

Maga a kemping egy fenyőerdő közepén helyezkedik el, sekély medencék, játszótér várja a gyerekeket. Párizs autóval egy órára található innen, de Provins és Meaux történelmi városai is a közelben találhatóak. Disneyland 20 kilométer, az Asterix park pedig 77. Tökéletes a sokgyerekes családoknak.

Többféle mobilház bérelhető, egy Fiji júliusra 17 600 forinttól foglalható éjszakánként (maximum 4 felnőtt és 2 gyermek), foglalási, sztornóbiztosítási és kempingben fizetendő, pl. idegenforgalmi díjak nélkül. Ugyanez mellékszezonban 16 400-tól 36 800 forint, illetve elő- és utószezonban 16 400 - 29 200 forint.

Spanyolország - Torre del Sol

spanyolorszag_torre_del_sol.jpeg

spanyolorszag_torre_del_sol2.jpeg

spanyolorszag_torre_del_sol3.jpeg

Costa Dorada Spanyolország arany partja. Itt található a kemping, ahonnan bejárható a partvidék, a közeli, római kori emlékek vagy épp Barcelona. A kempingben természetesen itt is rengeteg szolgáltatás, medence, trópusi parkban elhelyezkedő bulihely, a gyerekeknek meg minihajós kalózkodással készültek. Házak júliusra 25 600 forinttól vannak, az akciókért és ingyenes bónusz éjszakákért érdemes ellátogatni a weboldalra. Ugyanez mellékszezonra 13 500 - 22 100 forint, elő- és utószezonban pedig 14 100 - 18 000 forint.

süti beállítások módosítása