English

Egy nap a városban

A legjobb logikai és ügyességi játékok a nyaralásra - Reflexshop

szucsadam 2015 május 26.
Címkék: játék hirdető

Most már szokásossá válik a blogon, hogy időről időre bemutatjuk a Reflexshop legújabb játékait. Egyrészt persze azért, mert a hirdetőink, de ennél van egy fontosabb ok is: remek játékokat kínálnak, és a látogatásaink, amik munkának indulnak, a végén önfeledt rácsodálkozásokban érnek véget.

Ugyanaz az érzés fog el engem egy óra alatt a boltban, mint gyermekkoromban, amikor beszabadultam a katonás játékok közé. Csak azóta nem érdekelnek a katonás játékok, magasabb lett az ingerküszöb. Olyan játékokra van szükségem, amik tényleg le tudnak kötni, szórakoztatni, vagy amiken látszik, hogy időtlenek. Tíz évesen ugyanolyan örömet adnak, mint harmincvalahányas évjáraton.

p1280240.JPG

Lássuk a legutóbb a boltban talált kincseket, amivel a gyereknapi ajándék éppúgy megoldható, mint apu vagy anyu szülinapja.

Hive társasjáték

A legideálisabb logikai játék a nyaralásokhoz, de még az utazás idejére vagy egy esti sör mellé is, mert

  1. kis utazós tárolóban elférnek a bábuk
  2. legfeljebb 30 perc alatt lehet végezni egy körrel, tehát nem órákra köt le

p1280156.JPG

hive-complete.jpg

alsó kép forrása: Wikipedia

Mindkét játékosnak van egy-egy méhkirálynője, akit különféle rovarokkal véd meg. Minden rovar más lépésre képes, így a területfoglalós játékmenet mellett át kell látni a pályát és a lehetőségeket. Olyan, amilyennek egy társasnak lennie kell: amilyen egyszerű és könnyen megtanulható, annyira sokrétű és izgalmas. Egyfajta modern sakk. Ezt egyébként mások is megerősítették: Mensa Select díjat kapott a Hive, vagyis a világ legmagasabb IQ-jával rendelkező emberei is azt mondják, hogy nagy élmény támadni az ízeltlábúakkal.

p1280154.JPG

Egyébként egy csomó más, zseniális társas is sorakozik a polcokon, Anti-Monopoly azt tanítja meg, mennyivel egészségesebb a szabad verseny és a trösztök felszámolása, a Dixit nevű műalkotásszámba menő játékot pedig úgy lehet órákig élvezni, hogy az asztalnál senki sem akar senki nyerni. Tényleg, ilyet más játékkal nem is láttam.

Rubik és társai

A Rubik-kockák nagyon sikeresek a Reflexshopban, ennek megfelelően óriási a választék. És itt nem csak a hagyományos 3x3-asra kell gondolni, az idők során egy kicsit csavart rajta sok más gyártó is.

Itt van mondjuk az a kocka, illetve kockarendszer, ami összekeverve térben is káosz...

p1280173.JPG

...kirakva azonban nagyobb kielégülést ad, mint egy durva nyári teljesítménytúra utáni alapos zuhanyzás.

p1280174.JPG

Van olyan kocka, aminek köze sincs a kockához, elég szemétkedősnek tűnik, ráadásul a Meffert's készítette, a kirakók Cristiano Ronaldója.

p1280165.JPG

De van szépen megmunkált, felületkezelt, és nagyon könnyen forgatható versenykocka is. Nem az a nyikorgós fajta, magától elkezdi babrálni az ember, akkor is, ha fogalma sincs az egészről. Aztán hátha.

p1280166.JPG

Itt meg a mensásoknak való változat:

p1280167.JPG

Budapesti kiadás:

p1280168.JPG

És egy rakás térbeli puzzle, minőségi anyaghasználattal:

p1280229.JPG

Star Wars makett

Na, ilyet vittem is haza magamnak. Képzeljetek el két nagyon vékony fémlemezt, amit századmilliméter pontosan bevagdostak, telelyuggattak.

p1280153.JPG

Fogsz egy csipeszt, nekiállsz, és ilyet hajtogathatsz ki belőle:

p1280147.JPG

Vagy a Millenium Falcont, X-szárnyút, például. Az idei Star Wars VII egyik hozadéka lesz, hogy egy generáció megtanulhat műszerészcsipesszel dolgozni.

Én otthon csak szemöldökcsipeszt találtam, az is éppúgy megteszi. Borzasztó ormótlan ujjaim vannak egyébként - kábé mint Sting-nek -, úgyhogy nekem kábé olyan kihívás volt ezt összerakni, mint elzsibbadt kézzel teniszezni, de úgy tűnik, még így is megy. Itt tartok az ezeréves sólyommal:

p1280258.JPG

 

Brain Games

Kártyajáték, tulajdonképpen IQ-tesztre hasonlító feladványok találhatóak a lapokon, "melyik a hiányzó ábra?", "melyik szám illik a többi közé?" stílusban. Ismertek a családban olyat, akinek mindenki az eszét dicséri? Imádni fogja, mert most még inkább kapja a deügyesvagyot.

Intelligens gyurma

Hát ez még mindig óriási találmány, végre a játékos kedvű felnőttek is újra nekiállhatnak gyurmázni. Ugyanis azon túl, hogy mindenféle színben kapható, egészen elképesztő módon viselkedik. Finom behatásra, a kezünk nyomására gyurmaként funkciónál, de egy erősebb mozdulatra megkeményedik. Akár szilánkosan is törhet, reccsenhet, de a darabkák ezután újra ugyanolyan lágyak, mint az elején, sőt, maguktól szétfolynak, ha magára hagyjuk őket.

Ma már kapható mindenféle extra verzió is, itt van például a láthatatlan gyurma:

p1280207.JPG

Nem, tényleg ott van. Ha kiveszik, jobban látszik:

p1280208.JPG

Van, amelyikhez egy UV lámpát adnak, ezzel lehet megszínezni az anyagot, ami aztán lassan visszavált az eredeti színére.

p1280211.JPG

De van mágneses verzió is, én például akárhányszor el tudnám nézni, ahogy a gyurma elnyeli a fémkockát.

Bicycle kártyák

Ez sima francia kártya, csak épp az egyik legjobb minőségben. A lapokra egy kellemesen érdes, vékony réteget vittek fel, amitől azok pont úgy csúsznak az asztalon, és tapadnak az ujjhoz, mint ahogy a kaszinókban látni. Ráadásul egyetlen mozdulattal legyezőként nyithatod szét a paklit: ez a mutatvány sem olyan nagy trükk ezzel többé.

p1280236.JPG

Ki a szabadba!

Vannak persze ügyességi, strandon játszható játékok is, ez a bolt másik erőssége. Itt van például az Aerobie Pro Ring, ami olyan szinten messze repül, hogy amikor tavaly játszottam vele, a második eldobásnál örökre elnyelte a Balaton:

A rekord több mint 400 méter, eddig lehet eldobni úgy, hogy nem esik le. Persze ehhez elég profinak kell lenni.

Új vízen pattogó Waboba labdák is jöttek, meg hozzájuk való tapadó kesztyűk, ideális déli parti játék.

untitled-2.gif

De nagy sláger a buborékfújó is, a spéci folyadékba mártva a zsinórokkal több méter átmérőjű példányokat lehet gyártani, pattogtatni.

Sárkányok

Van itt az ezer forintos kategóriától a százezer forint feletti paplansárkányokig minden. 5-10 ezer forintért azonban már jó kis kétzsinóros sárkányokat lehet venni, amivel megtanulható az eregetés technikája. Aztán, ahogy ilyenkor lenni szokott, az ember visszajön egy újért, hogy a négyzsinórossal már ne csak irányítson, de gyorsíthasson vagy lassíthasson is. Egyébként nagyon össze vannak rakva: ha odafent nagyon elkezd tépázni a szél, a sárkányt pánikszerűen elengedve szépen leszáll magától a kicsike. A vízi sárkány pedig automatikusan felfújódik levegővel, így nem merülhet el, ráadásul a formáját is megtartja.

p1280180.JPG

Egy polc pedig kifejezetten zsonglőrtermékekre specializálódott: itt a kezdőktől a legprofibbakig megtalálható minden, ami kell az utcai cirkuszhoz.

p1280181.JPG

Szóval nyár előtt érdemes benézni ide, nem csak azért, hogy bevásároljunk, hanem hogy megtapasztaljuk, amit Csabával mi rendszeresen: ha a kellő területet ingerlik az agyban, a felnőttekből is öt perc alatt tátott szájú gyereket lehet varázsolni.

Reflexshop
1067 Budapest Eötvös utca 39.
Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 10:00-18:00
Szombat: 10:00-14:00

Disclaimer: a Reflexshop az Egy nap a városban hirdetője

süti beállítások módosítása