English

Egy nap a városban

Mégis megnyithat a Figaro

Magyarósi Csaba 2015 április 30.

Kerületi szinten bőven túlmutató botrány volt az elmúlt kábé két hétben a Figaro körül.

Aki nem hallott még a helyről: ez egy szuper családias hangulatú kerti kocsma Újlipótvárosban, amit a szomszédos apró kis kávézó tulajdonosai alakítottak ki egy emberi hulladékkal és bélsárral fedett közparkból.

Igazi kis tündérsztori.

Botrány akkor lett, amikor nemrég bezárt a Figaro, az üzemeltető tájékoztatása szerint azért, mert a kerületből valaki szemet vetett a területre, ezért nem hosszabbították meg a működési engedélyét. És tényleg: a hely bezárt, a park elvesztette hangulatát, Mordorrá vált.

 

Elég szörnyű sztori, de mi azért felhívtuk a 13. kerületet is, hogy mondjanak már valamit az ügyben, hátha nem olyan sötét az ügy, amilyennek elsőre tűnik.

Kezdjük a jó hírrel:

a Figaro napokon belül megnyithat.

És akkor a kerület álláspontja: az üzemeltetőnek állítólag október 15-től április 15-ig volt ideje arra, hogy benyújtsa a területfoglaláshoz szükséges papírokat (a park ugyanis 13. kerületi tulajdon). Ezek közt társasházi hozzájárulási nyilatkozatok szerepelnek, annak vállalása, hogy a hely betartja az érvényes előírásokat az arculati elemekre, csupa olyan dokumentumról van szó, amit a hivatalok szerint több tucatnyi újlipótvárosi hely hiánytalanul benyújtott határidőig.

A Figaro azonban nem.

Most viszont pótolták a papírokat, így napokon belül megnyithatják a kertet és addig üzemeltethetik is, amíg betartják az előírásokat, állítólag.

Nem állítom, hogy nincs világösszeesküvés és a médiavisszhangtól megriadt gyáva gyíklénycsapat az ügy mögött, de ami a felszínen látszik, az egészen egyszerűnek is követhetőnek tűnik.

Ennyi a sztori, mire visszajön a jó idő, elvileg megint mehetünk inni a Figaróba!

süti beállítások módosítása