English

Egy nap a városban

Menő budapesti lakások: kedves belvárosi egy külvárosi panel áráért

Magyarósi Csaba 2015 február 03.

Péter és Katica lakása nem önmagában és nem extrém módon menő, hanem a körülmények ismeretében. A kégli persze nagyon otthonos, szerethető, ami szinte hihetetlen, hiszen 27 négyzetméteres az egész, és ezzel már el is jutottunk a körülményekig:

- 27 négyzetméteres az egész (déjà vu)
- galériával is csak 40
- az 1886-ban épült ház eléggé leélt
- alig 5,8 millió forintért vásárolták a lakást
- összesen csak 2,2 millió forintot költöttek rá

= egy külvárosi panellakás áráért rendeztek be egy hangulatos belvárosit a Horánszky utcában.

Itt:

dsc03006.JPG

A ház tényleg elég katasztrofális állapotban van, de szenzációsak a lehetőségek. A lenti képen Péter például a különleges lépcsőházi blokkot mutatja az emeleten:

dsc02996.JPG

Közben a belső udvarban már gyűlik a tégla, ugyanis a lakók közös erővel tervezgetik felújítani a közösségi tereket:

dsc03000.JPG

Annak a mázlistának ott a bal felső sarokban meg tényleg van egy faháza:

dsc03002.JPG

És van belső udvar is, amit meg zöldterületté alakítanának, kipofozzák a szalonnasütőt, a fél környék hozzájuk fog járni piknikezni, ha befejezik a munkát:

dsc03001.JPG

Péter és Katica lakása egyébként tipikus belvárosi katasztrófa volt rossz térkihasználással, szűk, apróra szabdalt terekkel, értelmetlenül apró galériával:

Aztán szétvertek mindent és kezdték elölről.

alaprajzok.jpg

Jó, hogy a szokásosnál nagyobb galériát építettek, így ott nemcsak a hálónak, hanem egy normális méretű gardróbnak is jutott hely. Odalent már jobban kellett játszani a térrel, végül megoldották, a fürdő pont elég, a konyha a lépcső miatt a mosogatónál szűknek tűnik, de kipróbáltam, bőven el lehet férni és a nappali is megfelel a célnak. És közben ott vannak a függőlegesen és vízszintesen is visszaköszönő egyenes vonalat a tévészekrény hátlapjától a galéria vízszintesén keresztül addig a szupermenő függőleges zöld falig, ami a lépcsőt választja le.

Itt az előtte-utána galéria:

Néhány jó ötlettel sikerült egy nagyon jópofa, szerethető lakást készíteni, méghozzá abszolút megfizethető módon. Taps!

Ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Egy nap a városban blog új szolgáltatását, az Én menő lakásomat, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. 

süti beállítások módosítása