English

Egy nap a városban

A legjobb ebédmenü nyomában: Kocka

Magyarósi Csaba 2015 január 28.
Címkék: gasztro ebédmenü

update: a hely bezárt

Ez a tömb a Kazinczy sarkán valahogy kimaradt eddig a kottából, pedig többször akartam már írni róla, például a hatvan éve egyfolytában modernnek ható, jól eltalált dizájn miatt: 

dsc02927.JPG

dsc02928.JPG

10313867_829783327089405_5361159635002568883_n-2.jpg

A Kocka ötletes kívülről és a folyton megtört tér miatt belülről is az: több emelet van egy légtérben valódi elválasztás nélkül, de a mi szempontunkból inkább a mostanában kialakított minőségi ebédmenü az érdekes.

Azt írják, hogy francia alapokra helyezett progresszív konyhát visznek, hetente változó kínálattal, két elő-, és két főétellel, kétféle desszerttel. Két fogás 1890, három 2390.

És ilyen dolgok voltak, amikor mentünk:

tarlórépakrémleves tormával
sült borjúláb, pok-choi, chilis jus

pirított garnéla sajtkrémmel és korianderrel
csirkemell tempura, káposztasaláta

eperleves uborkával
gorgonzola mézzel és tört kávéval

A kiszolgálás nagyon figyelmes, az ételek gyorsan érkeznek és fantasztikusan néznek ki, csekkoljátok például a sült borjúlábat:

dsc02908.JPG

Izgalmas, jó fogás volt, a jobboldali, barna izét nehezen tudtam borjúlábként értelmezni, mert egy nehezen definiálható textúrájú ragú volt, de ezt csak az okoskodás kedvéért írom, a lényeg, hogy karakteres, ötletes cucc, ami remekül egészíti ki a semlegesebb pokchoit, vagy hogy a fenébe kell magyarul írni azt, hogy bok choy (pontosabban azt, hogy 小白菜).

Egyedül talán a hőmérséklettel volt problémám, langyosan érkezett a fogás, ahogy a pirított garnéla is:

dsc02910.JPG

Ezzel kapcsolatban talán csak annyit érdemes megemlíteni, hogy a rák nem olyan friss, mint valamelyik mediterrán városban, de ez összefügghet a hazai garnélahalászat visszaszorulásával is. Lényeg, hogy csak összehasonlíthatatlanul drágábban lehet ennél sokkal frissebb rákba botlani, egyébként viszont egy kiváló ízléssel összeállított fogásról van szó, mindenféle túlzás nélkül. Lágy. 

Végül megérkezett az eperleves is, amit a pincér szerint mi kértünk először a héten, pedig már péntek volt. Biztos mindenki megijedt az uborkától (ami tényleg tud rettenetesen félelmetes lenni), pedig szenzációs fogás, Budapest első számú eperleves-szakértőjétől tudom, hogy az egyik legjobb a városban.

dsc02912.JPG

A gorgonzola mézzel és tört kávéval ehhez képest kevésbé volt emlékezetes, de nem is kell mindenre emlékezni, hamar elfogyna a hely az új dolgoknak (főleg, ha ötszáz évig akarunk élni).

dsc02914.JPG

A Kocka új ebédmenüje remek minőség, izgalmas, de alapvetően harmonikus fogások gyülekeznek megfizethető áron. Próbáljátok ki!

Kocka
Kazinczy utca 48.
06309458058
H-Cs: 12-24
P-V: 12-02

Disclaimer: a helyre szokás szerint bejelentés nélkül érkeztünk, a számlát pedig saját zsebből fizettük, mert mi ilyen srácok vagyunk!

süti beállítások módosítása