English

Egy nap a városban

Fruccola: A leghizlalóbb zöldségek Budapesten

Magyarósi Csaba 2014 augusztus 21.
Címkék: gasztro

A Fruccoláról egyszer már írtunk, de csak a reggelijükről: az a helyzet, hogy tényleg jól lehet indítani náluk a napot, de mostanában inkább napközben járok hozzájuk salátázni. Aki esetleg nem ismerné a helyet: mindenféle remek alapanyag van náluk hatalmas tégelyekben, neked meg csak annyi a dolgod, hogy rámutass arra, amelyik megtetszik, és már rakják is a tányérodra. Alapnak lehet kérni többféle salátát, a feltéteket meg képtelenség megszámolni: több tucatnyi friss és valamilyen módon feldolgozott zöldség, kezdve a nyers répától a főzött kukoricán át egészen az aszalt paradicsomig. Olíva, fetával töltött, grillezett paprika, uborka, minden van. Minden.

IMG_1291.jpg

IMG_1287.JPG

A zöldségek után jöhetnek a valódi ételek, többféle sajt, szósz, hús választható, a csirkétől a tonhalig, utóbbiból van normál és olyan is, amit nem az Enterprise űrhajó teleportjával varázsolnak át tonnaszám az óceánokból egyenesen a szádba, hanem bizonyítottan hagyományos, zsinóros módszerrel fogták őket valami hangulatos mediterrán tengerparton. Állítólag.

Szóval viszonylag könnyen össze tudsz állítani egy friss, egészséges, könnyű menüt, bár én rendszeresen elszúrom, mert annyi olajos dolgot szoktam választani (azzal a kiegészítéssel, hogy csak az ételt kérem, az olajat nyugodtan tartsák meg), hogy a végére mindig tocsog a tányérom alja.

Így rajzolódik fel a folyamatábra:

Könnyűt, friss ételt akarok enni=>Fruccola=>Elmegy az agyam válogatás közben=>Tocsog az olaj a tényér alján=>Amit el akarok nyomatni valahogy=>Veszek valahol egy cukorban tocsogó desszertet.

IMG_1288.JPG

IMG_1290.JPG

IMG_1289.JPG

Szóval a Fruccola nálam rendszerint több kalóriabevitellel jár, mint a McDonald’s, de attól még jókat szoktam enni náluk, és nem kötelező a példámat követni. Ja, és vannak remek frissen facsart üdítők meg jó árú napi menük is. A salátáim kábé 1500-1800 forintba szoktak kerülni, attól függően, hogy mennyire vesztem el válogatás közben a józan ítélőképességem.

Fruccola #1
H-1051 Budapest, Arany János utca 32.
hello@fruccola.hu
+36 1 430 6125

Fruccola #2
H-1052 Budapest, Kristóf tér 3.
hello@fruccola.hu
+36 1 430 6125

süti beállítások módosítása