English

Egy nap a városban

Il terzo Cerchio: őrült jó házhoz szállítós pizza

Magyarósi Csaba 2014 július 14.
Címkék: gasztro

A házhoz szállítós étel örök probléma Budapesten: alig akad olyan hely, amelyik tényleg minőségi kaját adna, és egy idő után nagyon unalmassá válik ugyanannak az öt étteremnek a vetésforgója. Még katasztrofálisabb a helyzet, ha valami olaszt ennél: nyílt néhány igazán jó pizzázó a belvárosban, ezek viszont nem szállítanak házhoz, ami egyébként dicséretes törekvés: ne hozzák ki, ha attól érdemben romlana a minőség.

Van viszont egy hely, amit mostanában fedeztünk fel, és bár nem olcsó, hatalmas a különbség a pizzáik és az átlagos házhoz szállítós rettenetek közt.

És ez a hely az Il terzo Cerchio (kábé: il terco cserkio), Budapest egyik elit olasz étterme, ahol elég mélyen a zsebedbe kell nyúlni egy kiadós vacsoráért. Sose gondolnád, hogy pont ők vállalnak házhoz szállítást, ráadásul nem is brutálisan drágán.

A pizzák átlagos ára 2200-2400 forint között mozog, ami duplája a térfogatnövelőkből készített izék árának, de ki akar térfogatot enni?

 

Ha további feltéteket rendelsz, még magasabb lesz az ár, de itt nem viccelnek: a négysajtosra kértünk egy kis pármai sonkát és úgy megszórták, hogy alig látszott alatta a tészta. És kábé 40 perc alatt kint volt. És olyan volt az íze, mint annak a zseniális pizzának Rovinjban, amit tegnap ettünk, és ami az egész Isztrián a legjobb. És az Isztria már csak egy köpésre van Olaszországtól, ahol tényleg majdnem minden pizza jó, de ez a rovinji simán versenyben van velük. Ahogy az Il terzo Cerchio meg az isztriaival.

Ilyen a pizza:

DSC06373.JPG

DSC06371.JPG

DSC06372.JPG

Őrült jó a tészta. Kívül ropogós, belül puha. Sehol sem száraz. Vékony, de csodásan vékony. A feltétek minőségiek. Fantasztikus a gorgonzola. Remek a paradicsomszósz. A pármai tényleg pármai. És hát igazából ennyi egy jó pizza. Ez nem megy másoknak. Itt meg kisujjból kirázzák. Ha jó pizzát akartok rendelni, nyugodtan próbáljátok ki őket, egyúttal írjátok már meg kommentben, hogy nektek kivel van jó tapasztalatotok.

süti beállítások módosítása