English

Egy nap a városban

Na ez a streetfood: El Bigote

Magyarósi Csaba 2014 április 28.
Címkék: gasztro

Streetfoodos hetet tartunk, nem szándékosan, véletlenül jött ez így ki, csak mondom, mire érdemes számítani.

Kezdjük az El Bigote nevű hellyel. Jó eséllyel elmentél már mellette, csak nem vetted észre. Annyira az elején van a Király utcának, hogy amint beesel, és felfogod, hogy hol vagy, már túl is szaladtál rajta, pedig ennél sokkal több színt és feliratot nem lehetett volna elhelyezni a büfé körül, hogy észrevedd:

P1240606.jpg

De a lényeg nem is kint, hanem bent történik: a szemed előtt rakják össze frissen a tortillát, vagy valami olyasmit. És barátságosan egyszerű a koncepció: csirkéből vagy marhából? Menjen bele chorizo, esetleg serrano, vagy ne menjen?

Kész.

Nem veszel el a nyolcszázféle menüben, kéred, kapod, csak előtte még elkészítik húsz centire az orrodtól, hogy biztos lehess a frissességében. És még arra is odafigyelnek, hogy a vaslapon melegített marhaszószból visszamaradt zsír ne vesszen kárba: amikor kész a tortilla, átforgatják a pacán. Hősök!

A végeredmény ilyen nagy, ami 790-ért több mint baráti:

P1240607.JPG

És ilyen szétbontva:

P1240609.JPG

Finom! Igazi streetfood, ami friss, de pillanatok alatt kész van és amit tényleg menet közben falsz fel. Szó sincs forradalmi büféről, viszont a tisztességes utcai étkeztetés valahol itt kezdődik, csak nálunk lóg be a kínálat 90 százaléka az El Bigote alá. De néhány éve ez a mutató még száz százalék közelébe járt, szóval a trendek egyértelműen jók!

El Bigote
Király utca 1/b.
H-Szo: 12-24

süti beállítások módosítása