English

Egy nap a városban

Darabokban a Madách tér

Magyarósi Csaba 2014 április 04.
Címkék: budapest városkép

Tavaly kellett volna elkészülnie, aztán idén tavasszal, de rövidesen ebből is kifutunk, mindenesetre a legújabb tervek szerint május végére a Madách tér is úgy megújul, hogy rá se fogunk ismerni.

Mondjuk már most sem ismerünk rá:

DSC01330.JPG

DSC01334.JPG

DSC01332.JPG

DSC01335.JPG

Egyelőre olyan a hangulat, mintha építkezés közben megtaláltak volna egy második világháborús bombát, amit aztán nem sikerült időben hatástalanítani. De a folyamat végére kábé így néz majd ki a környék, már a legutóbb nyertesnek kikiáltott pályázat szerint, mert abból volt néhány:

madach_ter_02.jpg

madach_ter_01.jpg

Nem lesz szélsőségesen zöld, de sokkal zöldebb lesz a mostaninál, lesz hova leülni, és ha nagyon hunyorítasz, még egy kis szökőkutat is látsz a háttérben.

Az átépítés után megváltozik a környék forgalmi rendje is. Először is nem lehet majd parkolni, ami egészen biztosan jelentős problémákat okoz majd a környéken, főleg, hogy mélygarázs sem épül majd ide. Az átalakítás után persze nem lehet majd behajtani kocsival a Károly körútról, csak engedéllyel, egyébként is jobb lesz autósként lassan elfelejteni az egész környéket. Nem baj, az elmúlt években úgyis sokat kopott itt a forgalom, nyugodtan kophat tovább, és épp itt volt az ideje, hogy a megújult Károly körút-Deák tér-blokkot tovább bővítsék a felújított Madách-csal.

Látványterv: Erzsébetváros Önkormányzat.

süti beállítások módosítása