English

Egy nap a városban

Őrületesen jó kajás bulihely nyílt a belvárosban: Cirkusz

Magyarósi Csaba 2014 március 20.
Címkék: budapest gasztro

Normál körülmények közt nem írnék egy újabb budapesti szendvicsről, mert mostanában már annyi fast foodról volt szó a blogon, hogy lassan arculatot kéne váltanunk.

Ez viszont nem egy normál körülmény:

DSC01208.JPG

A helyszín a Dob utca, ott is a napokban nyílt legújabb hely, a Cirkusz. Tágas, szellős, remek hangulatú, jól berendezett hely a Gozsdutól egy köpésre, aminek a fókusza nem is a szendvics, hanem a kávé (van saját pörkölőjük az utcára kivezetett kéménnyel, csodás illat lesz a környéken) és a korábban remek párizsi konyhákon is dolgozó séf, Zsuzsi. Csak a keresztnevét tudom, meg azt, hogy csodálatos dolgokat művel késsel a kezében.

DSC01202.JPG

DSC01204.JPG

Szóval: beültem és kirendeltem egy Reuben szendvicset. A nebraskai vagy New York-i szendvics (Reuben Kulakofsky és Arnold Reuben is azt állította, hogy tőle származik a recept) tele van marhával, sajttal, házi mustáros szósszal és egyszerűen csodálatos. Olyan minőségben készítik, hogy a szendvicssége kimerül a megfoghatóságban, egyébként egészen más dimenzió. A hús esik szét, a házi mustár rajongásig fanyar a lila káposztával és olyan jók az arányok, olyan hibátlanul áll egybe minden falat, hogy komoly bajban leszünk, amikor jövő héten elindul a teljes étlap. Akkortól ugyanis 2200 forint körül kacsákat, tarjákat adnak majd itt, és ha a színvonal nem esik, simán lehet, hogy ár-érték-arányban a belváros legjobb fogásait kapod majd meg tőlük.

De a jelennél maradva: a krumpli is első osztályú, el sem hinnéd, milyen ritkán sikerül ezt a tök egyszerű köretet normálisan elkészíteni, de a Cirkuszban nemcsak eredetit alkottak, hanem finomat is. És a házi majonézzel együtt elmegy egy önálló köretnek, én külön is ettem a szendvicstől.

DSC01211.JPG

DSC01214.JPG

A kettőért együtt borral 2200-at fizettem, degeszre ettem magam és ittam is egy jót. Pont leléptem volna, amikor elkapott a tulajdonos. Kiderült, hogy felismert és kényszerített arra, hogy kóstoljam meg egy édességüket is, mert állítólag abban nemcsak egyszerűen szuperjók lesznek, hanem a legeslegszuperebbek. Ez a pavlova csak jövő héttől lesz az étlapon, úgyhogy nem is engedték, hogy kifizessem:

DSC01219.JPG

Csodás. Tökéletes, könnyű hab, semmi gejl, kívül roppan, belül puha, mindez vérnarancsokkal körberakva: meg kell kóstolnod.

Tök jó, hogy megnyílt a Cirkusz, mert ilyen alig akad Budapesten: megfizethető étel egészen különleges minőségben, őrületes desszertek, saját pörkölésű kávé és egy remek borlap. Ráadásul hajnalig mehet a bulizás minden este.

Cirkusz
Dob utca 25.
0617864959
H-Sze: 8:00-24:00
Cs-P: 8:00-02:00
Sz: 9:00-2:00
V: 9:00-12:00

süti beállítások módosítása