English

Egy nap a városban

Így néz ki átadás előtt a Parlament környéke

Magyarósi Csaba 2014 március 11.
Címkék: budapest városkép

Mostanában nem nagyon volt róla nálunk szó, de lassan véget ér a Kossuth tér felújítása. Ez praktikusan azt jelenti, hogy már helyükön vannak a díszburkolatok, a kandeláberek, a villamosvezeték-tartó oszlopok, ott van a főbejárattal szemben a medence és a legtöbb növény is a helyére került. A csicsázás zajlik és nemcsak a Parlament előtt, hanem a környéken is.

DSC01097.JPG

A Balassi Bálint utcában például már ott vannak az új Főutcából ismerős biciklitárolók, amiket gyalogosként imádok, mert jól néznek ki, biciklisként viszont szétvágnám őket flexszel, mert nincs egyetlen egyensúlyi állapotuk se. De tényleg szépek.

DSC01079.JPG

És meglehetősen jó készültségi állapotban van már az Olimpia park is, a Duna felől a bazi nagy, nemzeti színű karikákkal, mögötte meg egy rakás, elég jónak tűnő sportpályával és játszótérrel, és a mostani környezetéhez képest talán már túlságosan is anakronisztikus oszloppal.

De vissza a Parlamenthez: hiába vagyunk ilyen közel az átadáshoz, nehéz megítélni, hogy milyen lesz a tér. Az látszik, hogy ami odakerült, próbál elegáns lenni, de szerintem inkább szigorú a környezet, ennyire kár komolyan venni a politikát. Talán ha minden a helyére kerül és befejezik a csicsázást, játékosabb lesz az összhatás, de az biztos, hogy a régi parkolónál ezerszer jobb lesz a végeredmény. Meg majd az is biztos jót tesz a környéknek, ha kizöldülnek a fák és ellepik emberek a teret.

Nemsokára elkészülnek mindennel, akkor betörünk a kerítés mögé, vagyis addigra már nem is lesz kerítés, és jó alaposan megnézzük, hogy mit műveltek a Kossuth téren az elmúlt néhány hónapban.

A politikát meg please mellőzzük a kommentekben, mert lassan már a saját véleményünk is fáraszt.

süti beállítások módosítása