English

Egy nap a városban

Legjobb karácsonyi ajándékok 2

Hirdető 2013 december 13.

Tavaly már írtunk a Reflexshopról, a bolt akkor is hirdetőnk volt, és most is az, ami megint egy szerencsés konstelláció: olyan szolgáltatást mutatunk be, amit egyébként is szívesen ajánlanánk.

Mert beszabadulsz az apró hatodik kerületi boltba, és akárhova nézel, elhatározod, hogy innentől kezdve csak tőlük vásárolsz ajándékot a gyerekednek. Vagy a rokonaidnak. De leginkább persze magadnak. Itt ugyanis a logikai játékoktól kezdve a szürreális mikrobolygókig mindent megkapsz, de menjünk szépen sorba, nézzük át, hogy az üzemeltetők szerint mik az idei év legnagyobb dobásai.

 Kezdjük a legegyszerűbbel. Nem, kezdjük a legdurvábbal: a minibolygó, az Ecosfare. Egy üveggömbbe zárt mikrokozmoszról van szó, amiben minden benne van a néhány éves túléléshez. Csak annyi a dolgod, hogy gondoskodj a nem túl sok napfényről, amitől elkezd algásodni a víz, ez már elég a gömb alján úszkáló rákocskáknak ahhoz, hogy legalább három évig táplálékhoz jussanak. A körforgás gyönyörű: a növények oxigént termelnek, amiből eleve van egy kevés a lezárt üvegben, a rákok esznek, így letakarítják az üveget, és alapvetően mindenki remekül elvan az Ecosfare-ben. Nem olcsó, 15 ezer forinttól indul az ára, de elég menő, és ha hirtelen szanálnák a Földet, ezek a kis dögök néhány évig még akkor is remekül elszüttyögnének a gömbjükben, vészhelyzet esetén ők lehetnének tehát a bolygó nagykövetei!

 Van az Ecosfare-nek egyébként egy olcsóbb verziója is, ez az Aqua Dragon instant háziállat, amihez csak vizet kell adnod, és már működésbe is lép az ökoszisztéma, az alvó peték életre kelnek. A kis rákok hermafroditák, szaporodnak, így a prehisztorikus kor állatkáinak komplett életciklusát meg lehet figyelni.

Aztán: ott a Powerball karerősítő, ami a megfelelő fordulatszámot elérve megpróbálja kitépni magát a kezedből, de neked ellen kell állnod. Remek eszköz, ha egyszerre akarsz játszani és alkart erősíteni, nekem két perc után már fájdalmaim voltak, ami persze csak azt bizonyítja, hogy satnya vagyok. Ideális teniszezőknek, squash játékosoknak, falmászóknak, mindenkinek akinél befolyásolja az elért eredményt a karjának erőnléte.

És az én kedvenceim: azok a gyönyörű, magyar Marbushka-társasjátékok. Megnézed őket, és soha többé semmi mással nem akarsz majd játszani:

Tovább: AeroPress, a kávéfőzés forradalmasítója, amivel két perc alatt olyan kávét lehet készíteni, hogy az elvetemült baristák is elégedetten csettintenek (főleg, hogy többségük már ilyet használ otthon). Nem viccelek, a világbajnokságon harmadik helyet elért fickó is azt állítja, hogy remek eszköz, ami ráadásul strapabíró is, szóval ha kimész az erdőbe kempingezni, ott is hibátlan kávét állíthatsz elő a segítségével. A Forbes magazin is a Top 5 karácsonyi ajándék között tartja számon, amit rendszeresen utazó barátainknak is adhatunk.  

P1200963_1.JPG

Duncan yo-yo: az amerikai cég 1929 óta gyárt jojókat, ezek olyan professzionális szerkezetek, hogy a világbajnokok is ezt használják. Konkretizáljuk: a cég által támogatott magyar versenyző, aki konkrétan aranyérmes lett a legutóbbi versenyen. Egy Duncan jojóval.

P1240287.JPG

A Bilibóról, a több nemzetközi díjat nyert készségfejlesztőről, tavaly óta sem derült ki, hogy mire való, de pont ez a cél: olyan eszközt hoztak létre, aminek nincs konkrét funkciója, viszont rengeteg mindenre használható, szóval a gyerek tudja kikísérletezni a játék határait, miközben fejlesztik a saját mozgásukat, kreativitásukat.

P1240371.JPG

P1240370.JPG

Vannak Rubik-kockák is, meg hasonló logikai játékok. A V-Cube görög gyártó, más technológiát használ és általában több kockát, mint a magyar, de a játék lényege nagyjából ugyanaz. A legkülönlegesebb a cég kínálatából talán a magyar zászló színére festett 6x6-os kocka

Szintén izgalmas az Escher grafikáival ellátott puzzle. Lényeg, hogy a kis kockákban tükrök vannak, ezek verik vissza a keretben és a többi kocka szélén látható képeket. Úgy kell forgatnod a kockát, hogy a végén megjelenjen Escher egyik grafikája. Egyszerűnek tűnik, de ez is van olyan nehéz, mint egy Rubick-kocka.

És ha már: vannak eredeti Rubikok is. A szabadalmat őrző gyártó nem pihent az elmúlt évtizedekben és egy egész családot hozott létre az eredeti ötletből, így most már vannak amorf kockák és vannak társasjátékok, amik szintén a színes kockákra építenek, csak közben a gyorsaságra is (3,5-5 ezer közötti árakkal).

 Ha valamiért azt gondoljuk, hogy a gyerek szobájának a plafonja túl sötét, vehetünk neki szobaplanetáriumot, vagy az északi fényt utánzó világító izét (állítólag kábé 3-3,5 méteres belmagasságig egész jól működnek), az én kedvencem viszont inkább az a felfújható Földgömb volt, amin majd értelmesen el tudom magyarázni a lányomnak, hogy mi az az Afrika, és hogy miért nem kell attól félni, hogy az oroszlánok váratlanul felbukkannak az utcánkban.

P1240334.JPG

P1240335.JPG

P1240336.JPG

Persze nem maradhatnak ki a shop sztárjai sem, a frizbik, főleg, ha már egyszer itt van egy rakás rekorder. Például a lila, amivel dobtak már 406 métert is, de egy focipályát állítólag minimális gyakorlással majdnem bárki képes átdobni vele, aztán van ebből olyan is, ami olcsóbb, kisebb, kisebbet is repül, de még mindig nagyon messzire szál, meg ott van a vízi verzió, ami nem süllyed el nyáron sem, ha a Balatonban dobáljunk. És ott van az antiszociális emberek frizbije: a bumeráng. Kapható olyan, amit a francia és a kanadai nemzeti bumerángválogatott edzőkapitánya faragott.

P1240373.JPG

P1240296.JPG

P1240294.JPG

P1240338.JPG

Végül a kártyák: papír alapon műanyag bevonat. És semennyire sem tapad. Kivettem a dobozból és a kezemből akadály nélkül a földre hullott az összes. Tök jó trükkökhöz, gyorsan tudod keverni, meg attól sem kell félni, hogy a tervezettnél eggyel több lapot mutatsz meg pókerezés közben.

P1240346.JPG

P1240348.JPG

És persze van még ezer játék odabent. Eredetileg csak a szponzorált cikk elkészítése miatt mentem az üzletbe, de az lett a vége, hogy a lányomnak a legtöbb ajándékot tőlük vásárolom majd meg karácsonyra. Sokkal jobb, ha minőségi játékokat tép darabokra, tör szét, rág meg, mintha valamilyen fantáziátlan tömegtermékkel tenné ugyanezt.

Reflexshop
1067 Budapest, Eötvös utca 39.
Szombaton és vasárnap is nyitva

Disclaimer: az írást a Reflexshop támogatta

süti beállítások módosítása