English

Egy nap a városban

Menő budapesti lakások: háromszobás egyetlen konyhából

Magyarósi Csaba 2013 november 22.

Petra otthona ugyanazt bizonyítja, amit már jó sok előtte a rovatban: ha a megvásárolt lakásban csak a szélső falakat tekinted állandónak, minden egyebet meg szabadon áthelyezhető akadálynak, szuper életteret tudsz kialakítani a legnyomorúságosabb körülmények között is.

Petráéknak nem volt könnyű dolguk: a lakásukat a megvásárláskor választották le egy másikról. Ez a kábé harminc négyzetméter igazából csak egy konyha, egy cselédszoba és egy, a konyhába vezető átjáró volt. Egy nagy lakás apró szelete.

Sokan nem is gondolták volna, hogy ebből bármi élhetőt ki lehet alakítani, de a négyméteres belmagasság, meg az, hogy nem voltak tartófalak, azért sok játékra adott lehetőséget. Ennek aztán az lett a vége, hogy a leválasztott zugban most elfér egy konyha, egy nappali, egy kimondottan tágas fürdő, egy dolgozósarok, két hálószoba, és egy óriási tároló. Akkora, amit sosem lehet feltölteni.

A konyha helyén konyha maradt, de befért egy nappali is ide. Az átjáróból lett a tágas fürdő, nappali fénnyel.

Screen Shot 2013-11-13 at 14.04.57.png

Screen Shot 2013-11-13 at 14.05.52.png

A cselédszoba falát kényszerűségből hozták beljebb: nem volt elég nagy a nappali rész ahhoz, hogy lakásnak lehessen minősíteni az újonnan kialakított lakrészt, ezért át kellett mozgatni a falat: a nappali nagyobb lett, a cselédszobából kialakított háló meg kisebb, de még így is kényelmesen elfér benne egy ágy.

Screen Shot 2013-11-13 at 14.05.23.png

A galériára vezető lépcső meg az eredeti terveket megváltoztatva így átkerült a hálóból a nappaliba: a kényszerből végül egy sokkal jobb elosztású lakás lett. A galérián a dolgozó van és a második háló. Az ágy lábánál meg egy szekrényajtó, amit ha elhúzol, a lakás összes többi része felé belógó óriási, kábé 25 négyzetméteres tárolóba jutsz, nincs a világon annyi cucc, ami ne férne be ide.

Screen Shot 2013-11-13 at 14.05.10.png

Screen Shot 2013-11-13 at 14.05.37.png

P1240044.JPG

A lakás 6,5 millióba került, a felújítás legalább ennyibe, de most van egy jó elosztású, belváros-közeli helyük normális áron.

 Mondom én: ne törődjetek a falakkal, csak azért vannak ott, hogy áttörd őket.

Ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Egy nap a városban blog új szolgáltatását, az Én menő lakásomat, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. 

süti beállítások módosítása