A Playeren találtam ezt a videót, amit az Atelier készített. Csak hogy tudjuk, mire számítsunk, ha elnézünk hozzájuk:
Nagyon profi. Ráadásul a bagelről szól, és a bagel híres jó kaja, már ha szereted a New Yorkban játszódó filmeket, ahol mindenki ilyesmit eszik, ha nem épp hot-dogot.
Bagel persze eddig is volt Budapesten, mi is kóstoltunk néhányat a reggelizős sorozatunkban, de olyan hely még nem volt, amelyik a teljes kommunikációját erre a lengyel-zsidó-eredetű ételre építette volna. Hát most már van.
A Atelier-ben egyébként ennél sokkal nagyobb a választék, elég nagy és izgalmas menü van az elég szellős és kellemes térben, ahol a legnagyobb jóság az a négyzet alakú pult, aminél óriási közös zabálásokat lehet majd csapni, és ami szerintem Budapest egyik legjobb ismerkedési helyszíne lesz. Kár, hogy béna voltam, és pont erről nem sikerült fotót készítenem.
De a bagel! Itt készítik a péksüteményt, amit mindenféle spéci cuccokkal pakolnak meg. A sonkásban például nemcsak sonka van, de rukkola is, meg saját sajtszósz, a lazacos is tömve van harmonizáló alapanyagokkal, a szalámis meg így néz ki:
Szétbontva meg:
Nice, how much? 690!
És elég laktató is. Nagyon finom és laktató, bár azért valahol másfél-kettőnél kezdődik a bőven elég mennyiség, ezzel érdemes számolni. Meg azzal, hogy ha elkezded enni, akkor vagy evőeszközt használsz, ami elveszi az élvezeti érték 73 százalékát, vagy így fogsz kinézni pillanatok alatt:
Ami mégiscsak csökkenti a pultnál ismerkedés esélyét.
De megéri, mert a péksütemény friss, egyáltalán nem száraz, a sajtkrém bár kissé folyós, de nem is semleges, nem is túl intenzív, nagyon jók az arányai, és a bajor szalámival meg a zöldségekkel remekül egészítik ki egymást.
Atelier
Budapest, Kecskeméti utca 3
06306333608