English

Egy nap a városban

Óriási siker az új halétterem Budán: Nemo

Magyarósi Csaba 2013 szeptember 23.
Címkék: gasztro

Az új budapesti éttermek egyre ügyesebb közösségi kampányt folytatnak. Így aztán nyitáskor nem egy légüres térbe, hanem egy néhány száz-, vagy ezer facebookos rajongóval megerősített igénybe zuhannak bele: hasonló a hatásmechanizmus, mint az iPhone-oknál, amikre világszerte sorok várnak a kereskedés első napján, pedig a legtöbben még nem is tudják, hogy a telefon milyen. De kell nekik.

A budai Nemo saját magát szívatta meg, amikor:

1: egy létező igény kielégítésével próbálkozott
2: ezt még az átlagosnál jóval ügyesebben kommunikálni is tudta a Facebookon.

Ennek köszönhető, hogy a nyitás napján, de még másnap is pillanatok alatt kifogytak mindenből, a halak úgy tűntek el a minőségi kajákra éhes budai gyomrokban, mint tonnányi planktonok a bálnák szájában, a személyzet izzadtra rohangálta magát, a szagelszívó meg maximális fordulatszámon pörgött a beüzemelés utáni instant halálba.

P1230985.JPG

P1230976.JPG

P1230964.JPG

P1230978.JPG

Hát így. Soha nagyobb bajuk ne legyen.

Lényeg, hogy a Nemóval nagyon rátapintottak a lényegre a tulajdonosok: a TheBigFishez vagy a Halkakashoz hasonló, könnyű, friss halakat kínáló helyekre óriási igény van Budapesten, mert majdnem mindenki evett már valami hasonlót egy tengerparton, majdnem mindenki tudja, hogy ez jó, és majdnem mindenki érzi ennek a hiányát Budapesten (ugye eleve ötödannyi halat eszünk, mint az európai átlag).

De az étteremnek nemcsak a kínálata érdekes, hanem az elhelyezkedése is, várható volt, hogy a Mammut mögött, a Lövőház utcában elég gyorsan rátalálnak a vendégek a Nemóra, akár Facebook nélkül is.

Nekem mázlim volt, fél egy körül még sikerült megcsípnem egy helyet, utánam még egy asztalhoz fértek be vendégek, de miután sáskarajként letaroltuk a kínálatot, az utánuk következőket már haza kellett küldeni. Főleg, ha fish and chipset kértek, én viszont mást választottam: baby polipot 990 forintért, rántott tintahalat 890-ért, sült krumplit 490-ért és csapolt proseccót 390-ért. És ezt kaptam:

P1230967.JPG

P1230968.JPG

Láthatjátok, hogy az egy adag krumplihoz érdemes két fogást rendelni, különben nagyon megborul a hal-köret-arány.

A proseccót mindenkinek csak ajánlani tudom, megfizethető, kellemesen hűvös és nagyon jól illik a halakhoz, amik szintén rendben vannak. Mondjuk a rántott tintahal a tengerparton valamivel finomabb, de többnyire ott is, itt is fagyasztott (még a horvátoknál is csak elvétve kapsz friss alapanyagból készült rántott tintahalat, és ha mégis kínálnak ilyet, azt általában külön jelzik az étlapon, ha a másfélszeres árból nem jönnél rá magadtól), bár ez a vékony gumigyűrűs, nagyrészt panírból álló verzió nekem kevésbé jött be, mint az isztriai, hosszúkásabb szeletek.

A baby polipot viszont remekül grillezték, jól (alig) fűszerezték, jó volt a fejecskék és lábacskák állaga, szóval nyugodt szívvel ajánlom nektek. Remek kis mártásokat is hoznak a fogások mellé, jalapenos majonéztől kezdve fokhagymás oliváig van itt minden, érdemes játszani velük.

P1230975.JPG

A Nemo tök jó hely, valamivel családiasabb, barátságosabb és talán megfizethetőbb, mint a TheBigFish, miközben az alapanyagokat nagyrészt ugyanonnan szerzik. A legjobbkor érkezett a legjobb helyre, amit az állandó tömeg is igazol.

Nemo Fish & Chips & Salad Bar
Budapest, Lövőház utca 16.
Tel: 06304765786
H-V:11:30-23:00

süti beállítások módosítása