English

Egy nap a városban

Tim Burton a lobotómia után: Sugar Shop

Magyarósi Csaba 2013 május 21.
Címkék: budapest gasztro

Szóval ez nem új, de még nem írtunk róla: van a Paulay Ede utcában egy édességbolt, amit fél Budapest ismer már, a másik fele viszont még sosem hallott róla:

IMG_5897.JPG

Pedig elképesztően néz ki. Beléptek, és úgy érzitek, mintha a lobotómián átesett Tim Burton díszletei közt mászkálnátok. A fantázia megmaradt, de a személyiség gyökeresen átalakult, és a gótikus-hollós-levágott fejes világot felváltotta a rózsaszín pöttyös cukiság.

A Sugar Shop annyira jópofa, hogy azt képeken nehéz is megmutatni, el kell menni a helyre, aztán jó alaposan megnézni. De kábé ilyen:

IMG_5910.JPG

db474abb3fb183ebf3efea2ef67a40eba15e6d88.jpg

A belvárosi hely egyébként már a folytatás, az első rész még 2008-ban nyílt Újpesten. Aztán nagy volt a siker, és nyitottak egy shopot a Paulay Ede utcában is. De azért beszéljünk az édességekről: van sok ipari cucc, olyan édességek, amiket bárhol megvehetsz, jól ismert márkák. De vannak ismert gyártók nálunk nem ismert termékei is, ezektől már különleges a hely. Vannak spéci sütik, torták, amikkel már nem találkozol minden sarkon (a Horváth cukrászdától).

IMG_5901.JPG

5.jpg

És ott vannak a mindenféle ízesítésű tejberizsek, amik közül a sajttortásat próbáltam. Kértem rá barackot és csokiöntetet, így nézett ki a végén:

IMG_5913.JPG

Öt perccel később meg így:

IMG_5914.jpg

780 forintba került, de akkora adag édesség volt, hogy ebéd helyett is elment volna. És közben még finom is. Esküszöm, meg kell kóstolnotok. Persze a Sugar shop nem valami kifinomult high end konyha, ez nem egy csúcsétterem desszertje, ez csak rizs, meg tej, meg egy rakás cukor jól elkészítve, de éppen ezért tökéletesen megfelel, ha épp arra jársz és valami édeset akarsz enni. Viszont a környezet miatt egy nagyobb kitérőt is megér, mert a Sugar Shopban tolni a desszertet szórakoztatóbb, mint bármelyik hasonló helyen Budapesten.

Sugar Shop
Budapest, Paulay Ede utca 48.
H: 12:00-22:00
K-V: 10:00-22:00
Tel: 0613216672

süti beállítások módosítása