English

Egy nap a városban

Kandalló pub: magyaros hamburger libamájjal kenegetve

Magyarósi Csaba 2013 február 06.
Címkék: gasztro

Azt mondja Ádám, hogy jött egy levél és el kell mennünk hamburgert enni. Azt mondja Ádám, hogy meghívtak minket, csak arra kértek, hogy ne csütörtökön menjünk, fogalmam sincs, miért, szóval persze, hogy csütörtökön mentünk, bejelentkezés nélkül.

A hely tele volt vendégekkel, ami remek hír, főleg, hogy új étteremről van szó, de a sarokban, az emeleten azért találtunk egy szabad asztalt, és elkezdtünk fotózni. Merthogy végül is ott volt az elsőre kissé barátságtalan szürkés-fehéres beltér, ami az apró házias kiegészítőkkel mégis otthonos. Aztán a kis kandalló a földszinten, ha már egyszer Kandalló Pub a hely neve, meg korábban kandallóbolt volt ugyanitt.

P1130941 copy.jpg

P1130942 copy.jpg

Ott vannak a rágcsálnivalónak hozott, kissé száraz töpörtyűk:

P1130931 copy.jpg

Ott van Magyarország gasztronómiai térképe a falra festve, hát innen kell megtudnom, hogy a pálpusztai kisalföldi? (egyébként budapesti - Heller Pál alkotta meg a 19. század végén a Kerepesi úton, amit saját magáról nevezett el, plusz puszta)

P1130939 copy.jpg

Aztán annak sem kell aggódnia, akinek fontos, hogy legyen legalább egy olyan pincérnő mindegyik étteremben, akinek remek formájú a feneke, és ezt apró, mi több: szűk nadrággal hangsúlyozza tovább.

P1130948 copy.jpg

Ádám sört ivott, kézműves söröket, volt, hogy derült az arca, máskor inkább ijesztő volt, de hát ez a sör és nem a hely hibája. Választék van bőven, az ár rendben van, ötszáz alatt a korsó, remek, hogy a borkultúra mellett a sörkultúra is ennyit fejlődött az utóbbi egy-másfél évben, most már minden tisztességes hely kínál valami jó minőségű sört.

P1130947 copy.jpg

Na de a hamburger, mert azért jöttünk, a Kandalló burger. Van egyébként más is, paraszttál, padlizsánkrém, nyúlmájpástétom, ahogy írom a cikket, már bánom, hogy ezeket nem kóstoltam meg, közben meg örülök, hogy ennyi menő helyen bukkannak fel az átértelmezett, modern magyaros kaják. Pár éve ilyen még egyáltalán nem volt, most meg ott a Spíler, mutat ilyen jegyeket a Kolor is, meg itt a Kandalló és még hosszan lehetne sorolni.

Lényeg, hogy mi nem ezt, hanem a Kandalló burgert kértük, amiben libamáj is van. És nagyon sokat kellett rá várni, de várakozás közben pont arról beszélgettünk Ádámmal, hogy végül is a várakozás egy kellemes helyen egyáltalán nem gond, mert nem azért mész oda, hogy kipipáld a kaját, hanem hogy ott legyél. És miközben vársz, végig ott vagy.

Aztán megjött a burger, ami nem volt őrületesen nagy, de elég jól nézett ki és finom is volt. A zsemle mondjuk nem volt elég meleg, de elég száraz volt, viszont a húsba nem lehetett belekötni és a libamáj az édeskés zöldségekkel, meg a hatalmas cheddar-sajttal remek fogássá tette a Kandalló burgert. Egy bajom volt: sült krumplit nem lehetett kérni hozzá, csak mindenféle salátát, és a coleslaw nem volt különösebben meggyőző. Ez egy hamburger, akármennyire is körbemagyarkodjuk belsőépítészetileg, meg libamájilag, adjanak mellé egy tisztességes sült krumplit, ha arra vágyom.

P1130955 copy.jpg

P1130950 copy.jpg

Ezzel együtt a Kandalló kellemes hely, bár beleszaladtunk a késbe, amikor megkaptuk a számlát, és láttuk, hogy féláron kaptuk a kaját, mert a 3850-ből levontak 1925-öt, és lementünk a pulthoz, hogy elmondjuk, hogy direkt nem jelentkeztünk be előre, és tök jó, hogy felismertek minket, de nem kérünk kedvezményt, és amikor már nem tudtunk volna nagyobb hülyét csinálni magunkból, akkor elmondták, hogy nem tudják, kik vagyunk, de torkos csütörtök van, és mindenki féláron kap mindent.

Köszönjük.

Kandalló Pub
1073. Budapest
Kertész utca 33.
06203695944
V-Sze: 16-24
Cs-Sz: 16-03

süti beállítások módosítása