English

Egy nap a városban

Ralph Fiennes is Budapestre jöhet

Magyarósi Csaba 2012 október 11.
Címkék: wes anderson

Az Egy nap a városban blog fókuszában most Wes Anderson következő projektje, a Grand Hotel Budapest áll, egyszerűen azért, mert ebben a filmben minden megtalálható, amiért rajongunk. Andersonnál jobban kevés rendezőt szeretünk Ádámmal, Budapest meg a kedvenc városunk, mi lehetne menőbb annál, amikor ez a kettő találkozik?

Éppen ezért követjük olyan buzgón a filmmel kapcsolatos híreket, még ha a 2013. januári kezdésen kívül sok biztosat nem is lehet elmondani róla. A rendező legalábbis egy szót sem hajlandó elárulni azon kívül, hogy a projekt Euro néven fut, és hogy a film valahol Európában fog játszódni.

Wes Anderson.jpg

Szóval Anderson száját még nem hagyta el nyilvánosan, hogy a film címe Grand Hotel Budapest lenne, sőt elképzelhető, hogy nem is így fogják majd hívni. Azt már hónapokkal ezelőtt tudtuk, hogy azért nem Grand Hotel Bukarestről beszélünk, mert Magyarországon nagyobb a filmes adókedvezmény, mint Romániában, ami a kis büdzsével dolgozó Andersonnal fontos szempont. Mostanában viszont arról is lehetett hallani, hogy Németországban még nagyobb kedvezményeket kapnának, így az is lehetséges, hogy a Grand Hotel Berlint forgatják majd le.

Ezeknek mindegy, csak B-vel kezdődjön a város neve.

Ezzel együtt a nemzetközi sajtó szerint továbbra is a Grand Hotel Budapest a befutó, de a színészgárdával kapcsolatban talán még több a kérdés, mint a címmel. Eredetileg úgy volt, hogy Johnny Depp lesz a húzónév, amit Anderson határozottan cáfolt. A rendező a Huffington Postnak adott interjújában elmondta, hogy nagyon büszke a csapatára, és szívesen is dolgozna Deppel, de a fickó biztosan nem lesz benne a mostani filmben.

Egyébként ez minden, amit nyilvánosan elmondott Anderson a stábról: Depp nem lesz benne. Ezzel együtt a hollywoodi források szerint Bill Murray biztosan jön Budapestre (vagy Bukarestbe (vagy Berlinbe)), ahogy a legújabb hírek szerint Ralph Fiennes is tagja a csapatnak. Fiennesnak Budapest hazai pálya, hiszen nálunk forgatta a Napfény ízét Szabó Istvánnal (emlékszem, ahogy a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hajolaj a legszebb szó, amit életében hallott), ráadásul magyart is játszott már máig legnagyobb sikerében, az Angol betegben.

bill-murray-wes-anderson.jpg

De suttognak még Owen Wilsonról, Edward Nortonról, Willem DaFoe-ról, Adrien Brody-ról és Jeff Goldblumról, szóval izmos csapat lesz ez, ha tényleg jön hozzánk a film.

Legkésőbb január közepén kiderül.

süti beállítások módosítása